A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

На засіданні виконавчого комітету розглянуто питання стерилізації безпритульних тварин

Дата: 15.04.2024 14:27
Кількість переглядів: 31

Проблема безпритульних тварин та збільшення їх популяції знайома багатьом громадам. Кожного дня ми бачимо безпритульних голодних собак та котів, що блукають селами у пошуках їжі та прихистку.

Фото без опису

Популяція безпритульних собак і кішок збільшується з різних причин: недобросовісне ставлення господарів, небажання стерилізувати домашніх улюбленців і, як наслідок, купа викинутих цуценят та кошенят на смітники.

Саме ми можемо змінити цю ситуацію не допустивши їхнє подальше розмноження.

15 липня 2021 року Верховна рада України ухвалила законопроєкт № 2351, який вніс понад 60 правок у законодавство щодо захисту тварин. Зокрема забороняється вбивати бездомних тварин, щоб контролювати їх чисельність. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадуємо всім жителям, що в органів місцевого самоврядування відсутні повноваження щодо відлову собак (з метою подальшого знищення), а також відлову з подальшою передачею в пункти перетримки тварин. Тому єдиний метод контролю популяції - стерилізація.

15.04.2024 р. на засіданні виконавчого комітету Новоселівської сільської ради, спираючись на Постанову Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. №720 щодо Порядку регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, та безпритульних тварин, а також їх розміщення на відповідних підприємствах, в установах та організаціях чи повернення до ареалу перебування (місць вилову) вирішено направити звернення до різноманітних громадських, волонтерських та зоозахисних організацій Полтавської області.

Мета звернення - допомогти провести стерилізацію безпритульних тварин, зокрема собак, що наразі живуть на території сіл громади.

Нагадуємо всім жителям громади про важливість стерилізації своїх домашніх улюбленців. Наслідки безконтрольного розмноження тварин для наших сіл можуть бути катастрофічними.

За рік нестерилізована самка собаки народжує в середньому до 16 цуценят, 25 самок – 400 цуценят. Кішка за рік дає потомство в середньому до 12 кошенят, 25 кішок – до 300 кошенят.

Стерилізуючи тварин, ми зможемо вплинути на зменшення їхньої популяції.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь