Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

У період дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій

Дата: 26.09.2023 08:00
Кількість переглядів: 68

З настанням осені активізувалися любителі спалювання сухої трави, бур’янів, листя та гілля. Окрім того, що це шкодить екології та здоров’ю, в Україні передбачені штрафи за спалювання трави, а в окремих випадках – навіть ув’язнення.

Палити листя, траву і бур’яни не можна, адже це загрожує і довкіллю, і здоров’ю людей. Навіть невеличке загоряння на власному подвір’ї чи городі може перекинутися на траву, а звідти – на торфовища, ліси. За кілька десятків секунд можуть спалахнути цілі гектари і ситуація може вийти з-під людського контролю.

Фото без опису

Спалювання листя і трави в Україні є незаконним і передбачає адміністративну, а подекуди і кримінальну відповідальність. Це порушення низки правил у сфері благоустрою населених пунктів, а також закону "Про охорону атмосферного повітря"

За спалювання сухої трави і листя передбачений штраф від 3 060 до 6 120 грн.

Якщо під час пожежі внаслідок спалювання трави чи листя загинули люди, за це загрожує від двох до п’яти років ув’язнення.

Зауважимо, що під час дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою може бути прирівняне до диверсій. Адже в березні 2023 року Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, якими посилила відповідальність за злочини проти основ нацбезпеки в умовах воєнного стану. Таким чином у статті 113 "Диверсія" до переліку злочинів додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності.

Будьте обачні та людяні! Дякуємо усім жителям громади, які відповідально ставляться до ведення домогосподарства!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь