Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Катаються діти - відповідальність несуть батьки!

Дата: 28.08.2023 15:06
Кількість переглядів: 171

Чималою небезпекою на дорозі є підлітки, які їздять на мототехніці без водійських прав і необхідних знань правил дорожнього руху, що нерідко є причиною дорожньо-транспортних пригод. Керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку, і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Існує ця проблема й в Новосельській громаді.

Фото без опису

Керівництво сільської ради неодноразово зверталося письмово до патрульної поліції та Полтавської ОВА з приводу допомоги у її вирішенні. Наразі вирішується питання термінового встановлення дорожніх знаків, оскільки патрульна поліція не може штрафувати порушників за їх відсутності.

Нагадуємо, що знаки були зняті на період воєнного стану. Керівництво області розв'язує питання про їх відновлення. Патрульна поліція постійно здійснює рейди на території сіл громади, зокрема нічні. Кілька осіб вже оштрафовано за поїздки на мопедах та мотоциклах без необхідних дозвільних документів. Процес розв'язання проблеми триває. Штрафувати порушників не є повноваженням сільської ради.

Ми звернулася до уповноважених органів для розв'язання проблеми комплексно. Все має відбуватися відповідно до законодавства!

Вчиняти самосуд - не вихід, адже - це є порушенням закону.

Звертаємося до батьків неповнолітніх осіб, у разі якщо ваша дитина без дозвільних документів керує мотоциклам, мопедом чи скутером, відповідальність несуть батьки чи опікуни. Перш за все батьки, мають слідкувати за своїми дітьми. У разі виявлення дітей, які керують транспортними засобами без дозвільних документів, на батьків чи опікунів будуть складатися протоколи за невиконання батьківських обов'язків.

Саме ви маєте контролювати де перебуває ваша дитина.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь