Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформація щодо роботи перевізників на території Новоселівської громади

Дата: 22.02.2023 10:03
Кількість переглядів: 73

З 1 серпня 2022 року в громаді було поновлено пільгові перевезення. Нагадуємо, що пенсіонери можуть отримати 4 талони на місяць. А пільгові категорії громадян - 8 талонів у місяць. Для цього необхідно звернутися до найближчого до вас відділу ЦНАСПу, маючи при собі пенсійне посвідчення чи документ, що посвідчує пільгу. Перелік категорій громадян, які мають право на пільги визначена Законами України та постановою Кабінету Міністрів України.

Сільська рада отримує скарги від жителів щодо роботи маршрутного транспорту, що курсує на території громади, зокрема: водії автобусів не дотримуються графіків руху, відмовляються заїжджати в села де них чекає 1-3 жителі, вимагають оплату з жителів, безкоштовний проїзд для яких передбачений Законами України, відмовляються брати в рахунок оплати пільгові талони тощо.

Фото без опису

Відповідно до Програми перевезень жителів Новоселівської сільської ради та фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування окремим громадянам Новоселівської сільської ради на 2023 рік перевізникам, що уклали договір відшкодовуються витрати на перевезення.

Сільська рада компенсує витрати, які мають перевізники зокрема й на збиткових маршрутах.

Але сільська рада не обирає перевізників, віднедавна це повноваження Полтавської обласної військової адміністрації. Ті перевізники, які уклали договір з Районною військовою адміністрацією до моменту завершення його дії й досі підпорядковуються Районній військовій адміністрації. Тому впливати повною мірою на не відповідальних водіїв та власників автобусів сільська рада не може.

Торік керівництво громади неодноразово зустрічалося на нарадах з керівництвом РВА та перевізниками, з метою запобігання порушень умов перевезень, також направлялися скарги.

За результатами скарг, перевізників попереджено щодо недопущення порушення умов за якими вони працюють на території громади, а також, що наступні скарги стануть підставою для розірвання договорів.

У зв’язку з ситуацією, що склалася сільською радою розглядається можливість закупівлі власного комунального транспорту (після завершення воєнного стану).

 У разі виникнення непорозумінь з перевізниками та водіями окрім кол-центру нашої громади (099) 044-95-80 просимо звертатися до відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури РВА (0523) 51-92-56.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь