A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Особам з інвалідністю проходити повторний огляд під час війни не потрібно

Дата: 01.09.2022 09:25
Кількість переглядів: 196

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що на період дії воєнного стану суттєво спрощено процедуру встановлення та продовження інвалідності (http://surl.li/cvzbn). 

?? Під час війни людям з інвалідністю не потрібно повторно проходити медико-соціальну експертизу, щоб продовжити інвалідність.

?? Інвалідність продовжується автоматично без перекомісії до кінця дії воєнного стану та 6 місяців після його припинення/скасування.

Згідно з чинним законодавством, медико-соціальна експертиза для встановлення групи інвалідності проводиться за направленням закладів охорони здоров'я, що видається на основі відомостей, які підтверджують наявність у пацієнта стійких порушень функцій організму, зумовлених захворюваннями, наслідками травм або вродженими вадами, які спричиняють обмеження життєдіяльності.

Направлення на МСЕК (форма 088/о) оформляє за необхідністю лікар або сімейний лікар, до якого звернувся по медичну допомогу пацієнт.

Для того, щоб спростити проведення медико-соціальної експертизи, уряд України ухвалив постанову КМУ №225, що передбачає встановлення інвалідності особам, які звертаються для встановлення інвалідності в період дії воєнного стану, заочно та незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування особи.

Проведення медико-соціальної експертизи за направленням лікарсько-консультативної комісії здійснюється незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування особи, що звертається для встановлення інвалідності.

***

Інформація підготовлена в рамках проєкту «Шелтер», що реалізується ГО «Платформа сталого розвитку «ПЕРСПЕКТИВА» в межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства» (впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь