A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Громадські простори Новоселівської громади

Дата: 11.08.2022 11:24
Кількість переглядів: 167

В Новоселівській громаді зараз проживає понад 700 осіб, які приїхали з територій, де ведуться активні бойові дії. Аби допомогти їм швидше призвичаїтись до нових умов, знайти друзів команда ГО Перспектива у співпраці зі структурними підрозділами сільської ради та Агенцією місцевого розвитку влаштовує різноманітні інтеграційні заходи. Для цього  організовано постійну гурткову роботу, роботу танцювальних і театральних студій, майстер-класи, до яких також долучаються дорослі і люди старшого віку – як місцеві жителі, так внутрішньо переміщені особи. Приміщення обладнані сучасними меблями та оргтехнікою, зручними пуфами, дидактичними матеріалами, матеріалами для майстер-класів, є навіть стіл з пісочною анімацією. Матеріально-технічне забезпечення придбане за грантові кошти та кошти місцевого бюджету.

На сьогодні такі громадські простори з радістю приймають відвідувачів:

  • альтанка та бібліохаб в с. Новоселівка
  • центр громадської активності в с. Рунівщина
  • будинок культури в с. Божківське
  • сільський клуб в с. Черкасівка
  • сільський клуб в с. Петрашівка

Щодня в цих просторах вирує життя: тільки протягом червня-липня цього року понад 160 маленьких і дорослих відвідувачів долучилися до світу прекрасного, креативного, творчого мистецтва. А допомагають їм працівники бібліотек і клубів під керівництвом нашої завзятої Юлії Загреби, яка щоразу вигадує щось нове, цікаве і захоплююче.

Завдяки комп'ютерам з підключенням до мережі Інтерент люди мають змогу навчатися, відвідувати тренінги і онлайн консультації психологів, отримувати довідки, сплачувати рахунки. Частенько спільнота збирається для перегляду фільмів (зокрема, в Новоселівському бібліохабі працює кіноклуб документального кіно Docudays UA), плетіння маскувальних сіток для захисників України, для відвертого спілкування у вузькому колі - адже зараз дуже важливо підтримувати одне одного, ділитися власним досвідом. 

Спільна робота в громадських просторах запалює вогники в очах, допомагає забути жахи війни і робити спільну справу – наближати перемогу.

Заходи організовані в рамках проєкту «Шелтер», що реалізується ГО «Платформа сталого розвитку «ПЕРСПЕКТИВА» в межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства» (впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь