Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Звернення голови Новоселівської територіальної громади Євгена Бови до жителів та наших гостей з інших міст

Дата: 13.04.2022 13:12
Кількість переглядів: 169

Шановні жителі нашої громади! Станом на 13 квітня 2022 року ситуація на території громади контрольована. Територіальна оборона працює в тісному зв’язку з територіальною обороною Полтавського району.

По можливості всі послуги працівниками сільської ради надаються.

Фото без опису

Днями виконуючи розпорядження Полтавської обласної військової адміністрації було створено продовольчий резерв в умовах воєнного стану. Ми сформували продовольчі набори, що мають у разі надзвичайної ситуації, забезпечити підтримку малозабезпечених жителів та внутрішньо переміщених осіб. Ми передамо їх жителям у разі просування ворога. Зробити це маємо після додаткового розпорядження обласної військової адміністрації. Всім серцем сподіваюся, що вони не знадобляться.

Також продовжуємо накопичувати необхідні харові продукти та гуманітарну допомогу, яку отримуємо з за кордону, від друзів та благодійників. Наші працівники надають її на запити людей, які потребують допомоги.

Наразі ми маємо можливість роздавати гуманітарну допомогу, лише внутрішньо переміщеним особам та жителям громади, які через російське вторгнення опинилися в скрутному матеріальному становищі.

Якщо потреба є - звертайтеся в сільську раду до наших кураторів напрямків, контакти ми надавали неодноразово.

Останній тиждень кількість людей, які змушені залишити свої домівки через війну, збільшилася. Громада продовжує приймати гостей з міст де ведуться активні бойові дії. Для цього залучили ще дві локації - це Новоселівська та Рунівщинська школи. Спрогнозувати, скільки людей ми ще можемо прийняти, не можу. Адже родини, які знайшли у нас прихисток в більшості залишаються в громаді, далі не їдуть.

Звертаюся до всіх внутрішньо переміщених осіб, ставитися з розумінням до ситуації. Ми невелика громада, й можливостей у нас менше ніж у великих містах. Все, що ми отримуємо від волонтерів та благодійників ми розподіляємо порівну.

Ви залишили свої домівки, втратили майно, та перебуваєте в колосальному стресі. Однак, якщо відчуваєте в собі сили допомогти, бажаєте відірватися від думок, долучайтеся до весняного прибирання в громаді.

Ми можемо запропонувати вам й оплачувану роботу. Це сезонна праця в нашому комунальному підприємстві “Турбота”.

Запитуйте у людей, які вас прихистити, чим можете допомогти. А якщо плануєте залишитися на найближчі місяці - спробуйте посадити город. Переконаний всі сусіди допоможуть з інвентарем. Фізична праця об’єднує, дає можливість втриматися в реаліях. Дякую кожному, хто вже допомагає навести весняний благоустрій.

Наголошую, якщо ви чи ваші знайомі потребуєте допомоги в поселенні, звертайтеся до секретаря сільської ради Наталі Плиски 0953093770.

За одяг, їжу та інші побутові речі відповідають Мишко Тетяна 066 112 57 59 - директорка "Центру надання соціальних послуг" та Щетініна Олена начальниця служби у справах дітей - 0663180536.

Звертаюся до наших жителів, які можуть надати прихисток у своїх оселях. У нас чимало дачних будинків, які наразі стоять пусткою. Ви можете зробити добру справу та прихистити в них людей, які потребують нашої підтримки. В такій ситуації може опинитися будь-хто з нас, робіть добрі справи, надавайте житло. Запрошую всіх хто має таке бажання повідомити у Новоселівську сільську раду. Ми створили єдиний реєстр для поселення, щоб мати можливість скоординувати власників будинків та гостей.

Куратор напрямку від нас - Інна Тарасівна Красношапка номер телефону 050 237 54 56.

Також реєструйтеся на сайті Прихисток, де зазначити всі умови поселення та кількість осіб, яких можете прийняти тощо.

https://prykhystok.gov.ua/

Дякую нашим друзям, волонтерам, нашому обласному депутату Ірині Степаненко, народному депутату України Андрію Бобляху, ви супроводжуєте громаду на всіх рівнях. Разом ми можемо навіть більше, ніж все!

Дякую своїй команді, ви не просто виходите щодня на роботу, а робите її гідно та з повагою до людей. Радий, що працюю саме з вами!

Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь