A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Щороку 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення

Дата: 30.09.2021 08:25
Кількість переглядів: 238

Свято, яке невипадково збігається з днем пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості, доброти, терпіння та милосердя. Це свято усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, які прийняли у свої сім’ї дітей, що при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї. Таких дітей легко відрізнити з поміж інших.
Ні, не за зовнішніми ознаками. Зверніть увагу на їх очі. Десь там, у самій глибині ці очі жевріють надією. Надією знову відчути, а для декого й уперше, тепло материнських обіймів.


Коли ми зростаємо в повній сім’ї, оточені теплою домашньою атмосферою та опікою люблячих та лагідних батьків, які дарують тепло свого серця та почуття захищеності, то не часто замислюємося, як доводиться тим, в кого немає рідного дому.
Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, які є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї.
Опіка встановлюється над дітьми, які не досягли 14-ти років і залишилися без батьківського піклування. Піклування – над неповнолітніми з 14 до 18 років. Опікуном, піклувальником призначається переважно особа, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах із підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника.
Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Метою утворення прийомної сім’ї є забезпечення належних умов зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім’ї на виховання та спільне проживання.
Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з метою забезпечення належних умов виховання для таких діток у сімейному оточенні. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.
Але найкращою з усіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини є все ж усиновлення - прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах доньки чи сина, тобто колишня сирота стає повноцінним членом родини й має усі права, які мають біологічні діти. Тільки ця форма влаштування з усіх існуючих має наслідком втрату дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Це відповідальний крок, який потребує великої мудрості, сили, надії та любові.
Найбільш вразливими в будь-яких життєвих чи суспільних процесах є діти –
майбутнє нашої держави, наш завтрашній день.
Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні –
усиновлять, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть
фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити, або тим, хто вже
усиновив дитину, чи нададуть інформацію щодо інших форм сімейного влаштування дітей. Ми будуємо нову країну, нове суспільство. Ми прагнемо
зробити життя в ній кращим. Біда гуртує, вчить терпеливості та милосердю.
Щиро сподіваємося, що є люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють свої серця і двері домівок для діток, які мріють про родинне тепло. Пам’ятайте - дитина чекає на Вас!

У Новоселівській громаді вже є люди, які прийняли рішення усиновити дітей, також є родини, які є опікунами.
Ці сім’ї отримають гарантовану фінансову підтримку від держави. І всіляке сприяння від громади.
Двоє дітей з нашої громади перебувають на вихованні у дитячих будинках сімейного типу.
Якщо ваше серце відкрите для маленької самотньої людини, ми
готові вам допомогти. Зробіть перший крок звернувшись за консультацією
до служби у справах дітей виконавчого комітету Новоселівської сільської ради.



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь