A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Якщо ви плануєте, або вже розпочали нове будівництво, зауважте, що такі дії мають бути погоджені

Дата: 02.09.2021 09:33
Кількість переглядів: 355

                                                           Шановні мешканці Новоселівської громади!
           Держава передбачає певний порядок та вимоги в таких випадках, щоб уникнути надалі проблем під час узаконення власності, потурбуйтеся про отримання дозволу вже зараз. Інформуємо вас про порядок та вимоги законодавства при новому будівництві, реконструкції або проведення добудов, перебудов садибних будинків та господарських будівель і споруд на земельних ділянках приватної власності.

                                                          Фото без опису
           До початку будівництва потрібно отримати будівельний паспорт забудови земельної ділянки та повідомити орган державного будівельного контролю про початок будівельних робіт.
Будівельний паспорт видається уповноваженим органом містобудування та архітектури - відділом містобудування, архітектури та просторового планування виконавчого комітету Новоселівської сільської ради Полтавського району Полтавської області (м.Полтава, вул. Шевченка, 7, кімн. 215).
           Для отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки необхідно подати заяву установленого зразка відповідно до Порядку видачі будівельного паспорта. До заяви додаються документи на право власності на земельну ділянку, ескіз намірів забудови, у разі реконструкції чинних будинків або господарських будівель і споруд ще додаються документи на право власності на будівлі.
        Попереджаємо, що будівлі збудовані після 2015 року без дозвільних документів можуть бути здані в експлуатацію лише після визнання в судовому порядку права власності на об’єкти самовільного будівництва.
           Вказані норми законодавства регулюються Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Порядком видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 103 від 05.07.2011 року, Постановою Кабінету Міністрів України №466 від 13.04.2011р. «Деякі питання виконання будівельних і підготовчих робіт», Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461, Цивільним Кодексом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь