A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Державна служба зайнятості пропонує безробітним професійне навчання – на робочому місці!

Дата: 29.04.2021 09:57
Кількість переглядів: 587

Служби зайнятості надає змогу пройти стажування на певну посаду у роботодавця з гарантованим працевлаштуванням.

Державна служба зайнятості організовує на замовлення роботодавців стажування зареєстрованих безробітних безпосередньо на майбутніх робочих місцях. Це - різновид підвищення кваліфікації задля удосконалення практичних знань, умінь, навичок, професійного рівня і ділових якостей людини.

З початку поточного року професійне навчання за направленням служби зайнятості області пройшли загалом 2832 людей. Із них 109 осіб проходили стажування безпосередньо на  робочих місцях. 

Стажування здійснювалося на такі посади спеціалістів: менеджер (управитель) з роздрібної торгівлі, начальник відділу матеріально-технічного постачання, менеджер (управитель) зі збуту, інженер з транспорту, механік, технік, технолог, експедитор, бухгалтер. Та за робітничими професіями – обліковець, касир торговельного залу, адміністратор, кухар, пекар, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, швачка тощо.

Така форма професійного навчання й адаптації до робочого місця здійснюється виключно під конкретне замовлення роботодавця. Всі, хто успішно пройшов стажування, працевлаштовані!

Така форма співпраці зручна та вигідна й роботодавцям, і безробітним.

Роботодавцям, які приймають людей на стажування на робочих місцях, це дає можливість: 

 – зекономити кошти – оплата навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття чи на безоплатній основі;

– забезпечити підприємство, установу, організацію чи фірму необхідними фахівцями, а отже позитивно вплинути на якість продукції або послуг;

– економити час та зусилля для того, щоб знайти необхідного робітника, адже роботодавець сам готує собі співробітників, яких потребує виробництво;

– самостійно визначити тривалість (до трьох місяців) навчання, взяти участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей виробництва.

Безробітним  під час професійного навчання, у тому числі шляхом стажування на робочих місцях,  Державна служба зайнятості:

– надає матеріальну допомогу відповідно до законодавства України;

– компенсує фактичні витрати на проїзд до місця навчання і назад;

– забезпечує іногороднім безоплатне проживання у гуртожитку.

Більш детальну інформацію про умови професійного навчання, у тому числі стажування на робочих місцях, у конкретних роботодавців, можна дізнатися у фахівців служби зайнятості: м. Полтава, вул. Сінна, 45. тел. (0532) 56-95-38

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь