A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

26 лютого 2021 року відбулася п’ята сесія восьмого скликання Новоселівської сільської ради

Дата: 26.02.2021 17:25
Кількість переглядів: 855

На сесію винесено 47 питань порядку денного та 18 додаткових питань

Фото без опису Фото без опису

Депутати проголосували за низку рішень фінансового блоку: внесли зміни до показників бюджету Новоселівської ОТГ на 2021 рік; затвердили Положення про попередню оплату товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти виконавчим комітетом, а також Положення про облікову політику та організацію бухгалтерського обліку у виконавчому комітеті; затвердили Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Новоселівської сільської ради на 2021-2025 роки.

Заслухали і схвалили звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Новоселівської ОТГ за 2020 рік. Зазначимо, що в цілому у 2020 році реалізовано 95% програм і проєктів, передбачених Програмою.  У зв’язку з тим, що у 2020 р. була відсутня державна субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ деякі заплановані заходи Програми не вдалося виконати. Разом з тим, протягом року були реалізовані не заплановані Програмою заходи. Це, зокрема: встановлення дитячих майданчиків, ремонт  вуличного освітлення, очищення колодязів, встановлення лежачих поліцейських, придбання  аналізаторів для амбулаторії та інші – які носять соціально значущий характер і потребували негайного вирішення. Враховуючи  перевиконання дохідної частини бюджету, завдяки залученню грантових котів та коштів, виділених сільській раді на умовах соціальних угод протягом року реалізовано рад важливих соціальних програм і проектів.

Депутати погодили ряд земельних питань, серед яких: затвердження комплексної «Програми землеустрою, архітектури та екології Новоселівської сільської ради на 2021-2025 роки»,  надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель; надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення; проведення і затвердження нормативної грошової оцінки земель с. Новоселівка. Ухвалено рішення про надання громадянам дозволів на розроблення проектів щодо відведення земельної ділянки і розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

Наразі наша команда активно працює над покращенням інвестиційного клімату в громаді, щоб залучати інвестиції, бізнес, створювати нові робочі місця. Однак, у разі відсутності генеральних планів та планів зонування територій, на території громади неможливо навіть щось побудувати. Сьогодні депутати затвердили генеральні плани сіл Петрашівка і Пасківка. Ці документи дають можливість змінити межі населених пунктів, а отже більш ефективно використовувати земельні ресурси, збільшити власні надходження місцевого бюджету, здійснювати будівництво, в т.ч. мережі водопостачання і водовідведення. Робота в цьому напрямі триває.

У продовження політики планування розвитку громади на комплексній основі депутати схвалили кілька комплексних програм: «Безпечна Новоселівська громада Полтавського району Полтавської області на 2021-2025 роки»; «Комплексна програма розвитку культури, молодіжної політики, спорту, туризму, збереження та охорони культурної спадщини Новоселівської сільської ради на 2021-2025 роки».

Не оминули і цього разу питання соціальної політики – затвердили Програму «Соціальне таксі» Новоселівської сільської ради на 2021-2023 роки та Положення про порядок надання послуг з перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями («Соціальне таксі») комунальною установою «Центр надання соціальних послуг». Відтепер можемо укласти договір з підприємством на перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, з метою забезпечення доступу осіб, які мають труднощі у пересуванні, до об’єктів соціальної інфраструктури.

Затвердили Програму щодо відшкодування витрат за надані пільги з телекомунікаційних послуг пільговим категоріям населення, Програму медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення і Програму забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет жителів Новоселівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Серед іншого, після недовгого обговорення депутати проголосували за рішення про затвердження Положення про громадські пасовища на території Новоселівської сільської ради та протоколу загальних зборів жителів села Черкасівка; програми «Відшкодування пільгового проїзду окремих категорій громадян залізничним транспортом на 2021-2025 роки»; програми «Підтримки військових формувань Міністерства оборони України, які розташовані на території Новоселівської сільської ради на 2021-2023 роки»; проекту «Капітальний ремонт будівлі Божківського НВК (опорний заклад) Новоселівської сільської ради Полтавського району Полтавської області по вул.40 років Перемоги, 1 в с.Божківське Полтавського району Полтавської області» та про встановлення земельного сервітуту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь