A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Фахівці Новоселівської ТГ прийняли участь у тренінгу “Ефективна комунікація в громаді активних громадян заради досягнення цілей сталого розвитку”

Дата: 19.02.2021 14:05
Кількість переглядів: 482

Агенція місцевого розвитку Новоселівської сільської ради у партнерстві з проєктною командою ПНПУ імені В. Г. Короленка, Полтавським ОМЦ упродовж січня – березня 2021 року приймає участь у реалізації гранта за програмою «Активні громадяни» від Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні (Британська Рада). Деталі – за посиланням: https://cutt.ly/LlwGwDN.

Фото без опису

З 17 по 19 лютого 2021 р. проведено навчання в рамках онлайн-тренінгу “Ефективна комунікація в громаді активних громадян заради досягнення цілей сталого розвитку”, до якого долучилися фахівці Новоселівської сільської ради. Юлія Попова, директор Агенції місцевого розвитку – у якості спікера з питань цілей сталого розвитку; Юлія Загреба, начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму і Ольга Одарюк, спеціаліст цього ж відділу – у якості активних учасників і розробників проектної концепції.

Мета тренінгу – надати учасникам практичні навички у підготовці проектної заявки для залучення коштів від Британської Ради на реалізацію проекту соціальної дії.

Учасники тренінгу у супроводі менторів виконували завдання з використанням сучасних онлайн-платформ та інструментів для спільної роботи команд, які знаходяться на віддалених робочих місцях, віртуальних інтерактивних дошок для візуалізації спільного робочого процесу.

Трішки цікавої інформації про тренінг: що робили, чому навчилися і що отримали в результаті.

День 1-й. На інтерактивній дошці Miro учасники тренінгу розбирали логіку і структуру проектного циклу; обговорювали взаємозв’язки між учасниками – мешканцями, органами влади, зацікавленими сторонами.

Фото без опису

День 2-й. Форум-радіо. Формат навчання передбачав роботу учасників в групах по 3 чол., які змоделювали конфліктні ситуації, записали аудіо-діалог і розмістили його на інтерактивній дошці.  Після цього усі учасники обговорювали зміст конфліктної ситуації, пропонували можливі шляхи її практичного вирішення.

Фото без опису

День 3-й. Картування. За допомогою цього інструментарію навчилися позначати на карті соціальні ресурси та створювати структурований образ громади, що демонструє її здатність та потенціал розвитку.

Фото без опису

Дослідили Цілі сталого розвитку як складову повсякденного життя і частину проектної заявки. Юлія Попова детально розповіла про кожну з цілей, про їх взаємозв'язок на локальному і глобальному рівнях. Надала рекомендації - як у повсякденному житті кожен може вносити свою частку у процес досягнення Глобальних цілей сталого розвитку.

Фото без опису

Отримали підбірку корисних ресурсів для молодіжної роботи від Світлани Громцевої, директорки Полтавського ОМЦ: про молодіжні центри та організації, громадські і волонтерські організації, які працюють з молоддю; ресурси і корисні поради – де шукати і як залучати партнерів до своєї молодіжної практики.

Фото без опису

Учасники мали  змогу проявити креативність – у форматі «Світове кафе» генерували ідеї за темами «Які сфери громадської роботи потребують розвитку», «Громада – як залучати та діяти», «Ефективна комунікація в умовах карантину».

Фото без опису

Після цього в командах розробили концепції 3-х проектів соціальної дії: прописали мету і завдання проекту, його бюджет, визначили цільові аудиторії, здійснили календарне планування.

Фото без опису

Дані концепції після доопрацювання будуть подані для участі у конкурсному відборі від Британської Ради уже в березні цього року.

Кожен учасник отримав не лише цінні знання і практичні навички проектної діяльності, а також іменний сертифікат від Британської Ради, який дозволить приймати участь у конкурсних програмах і подавати проектні заявки для фінансування проектів соціальної дії в громадах.

Усі учасники відмітили високий рівень фасилітації тренінгу, вдале поєднання прийомів навчання та загальну позитивну атмосферу і вдячні за величезний обсяг корисної практичної інформації, яка стане в нагоді при підготовці проектів.

Висловлюємо щиру подяку організаторам тренінгу – Ірині Когут, Наталії Метельській, Дмитрові Лободі! Вдячні за співпрацю!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь