Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вітаємо співвітчизників із Днем Державного Герба України!

Дата: 19.02.2021 12:58
Кількість переглядів: 320

Дорогі співвітчизники! Вітаємо Вас із цим визначним днем - Днем державного герба України! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні! Для сучасного покоління українців Тризуб – це символ з великим змістом. Не даремно вважається, що у ньому зашифроване слово «Воля».

Фото без опису

19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. 

Державний Герб – офіційна емблема держави, що зображується на прапорах, грошових знаках, печатках, офіційних документах. Найдавнішим із знаків, який дійшов до наших днів і широко використовується сьогодні, є тризуб. Існує близько 40 версій щодо походження тризуба. Однією з них є та, що герб – це уособлення трьох природних сил – повітря, землі, води. Він шанується як магічний знак, свого роду оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам'ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. Тризуб був відомий серед народів Сходу і Середземномор'я з найдавніших часів, на українських землях з II ст. н. е. У Київській Русі тризуб стає великокнязівським знаком. Його зображення спершу з'являється на печатці Святослава Ігоровича, а згодом він карбується і на срібних монетах великого князя Володимира.

Тризуб був постійно уживаний і в побуті українців. Зокрема, його малювали на стінах, дверях чи воротах під час релігійного свята – Водохреща.

Подолавши довгий, тернистий шлях до своєї державності, 19 лютого1992 р. український народ відродив національний герб України – золотий тризуб на синьому тлі. Цього дня Верховна Рада України затвердила тризуб як малий герб держави, вважаючи його головним елементом великого герба України.

Вітаємо вас з Днем державного герба України! 

 



 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь