A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вітаємо співвітчизників із Днем Державного Герба України!

Дата: 19.02.2021 12:58
Кількість переглядів: 296

Дорогі співвітчизники! Вітаємо Вас із цим визначним днем - Днем державного герба України! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні! Для сучасного покоління українців Тризуб – це символ з великим змістом. Не даремно вважається, що у ньому зашифроване слово «Воля».

Фото без опису

19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. 

Державний Герб – офіційна емблема держави, що зображується на прапорах, грошових знаках, печатках, офіційних документах. Найдавнішим із знаків, який дійшов до наших днів і широко використовується сьогодні, є тризуб. Існує близько 40 версій щодо походження тризуба. Однією з них є та, що герб – це уособлення трьох природних сил – повітря, землі, води. Він шанується як магічний знак, свого роду оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам'ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. Тризуб був відомий серед народів Сходу і Середземномор'я з найдавніших часів, на українських землях з II ст. н. е. У Київській Русі тризуб стає великокнязівським знаком. Його зображення спершу з'являється на печатці Святослава Ігоровича, а згодом він карбується і на срібних монетах великого князя Володимира.

Тризуб був постійно уживаний і в побуті українців. Зокрема, його малювали на стінах, дверях чи воротах під час релігійного свята – Водохреща.

Подолавши довгий, тернистий шлях до своєї державності, 19 лютого1992 р. український народ відродив національний герб України – золотий тризуб на синьому тлі. Цього дня Верховна Рада України затвердила тризуб як малий герб держави, вважаючи його головним елементом великого герба України.

Вітаємо вас з Днем державного герба України! 

 



 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь