Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася четверта сесія восьмого скликання Новоселівської сільської ради, яку провів сільський голова Євген Бова

Дата: 04.02.2021 18:59
Кількість переглядів: 791

Під час засідання сесії депутати розглянули та підтримали ряд бюджетних питань.

Фото без опису Фото без опису

Зокрема, затвердили звіт про виконання бюджету Новоселівської сільської ради за 2020 рік. Так, загальний уточнений обсяг доходів місцевого бюджету складає 60 155 061 грн., в т. ч. загальний фонд – 56 326 887 грн., спеціальний  фонд – 3 828 174 грн. Фактично надійшло до бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів 62 953 480,06 грн. (що становить 106,9% від планових показників). Загальний уточнений обсяг видатків затверджено в сумі 62 680 892 грн., в т.ч. загального фонду – в сумі 53 300 028 грн., спеціального – 9 380 864 грн. Фактично виконано з урахуванням трансфертів на суму 52 597 305,78 грн. (що становить 83,9% до планових показників). Профіцит загального фонду бюджету сільської ради становить 14 410 706,57 грн.

Також затвердили звіт щодо виконання бюджету Рунівщинської сільської ради за 2020 рік. Залишок на 01.01.2020 року становив 522 052,62 грн. Фактично за 2020 рік до бюджету надійшло 4 863 601,97 грн. (в т.ч 1 378 888 грн. – субвенція) та 183900 грн. додатково – з обласного бюджету на виконання програм і проектів. Заплановані доходи становили 4 713 713 грн. (в т. ч. 1389263 грн. – субвенція). Фактично витрачено 5 481 642,30 грн. (в т.ч. 1 378 888 грн. – субвенція).

Внесли зміни у бюджет сільської ради на 2021 рік у зв’язку з виробничими потребами. Зокрема, необхідністю забезпечення харчування дітей у навчально-виховних закладах, ремонту шкільних автобусів та ін.

За останній рік в населених пунктах громади активно проводяться заходи у сфері благоустрою: ми ліквідуємо аварійні дерева і чагарники, викошуємо карантинні бур’яни, прибираємо території. Проте попереду ще багато роботи. У зв’язку з цим Євген Юрійович ознайомив присутніх з основними положеннями програми з благоустрою, озеленення та санітарної очистки населених пунктів Новоселівської сільської ради на найближчі п’ять років та закликав депутатів долучатися до цієї діяльності. У планах – комплексне озеленення як узбіч доріг, так і територій громади. Реалізації цих планів сприятимуть затверджені рішення щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок для створення 2-х паркових зон в с. Новоселівка і с. Божкове.

Також депутати одноголосно підтримали програму «Питна вода населених пунктів Новоселівської сільської ради Полтавського району Полтавської області на 2021-2025 роки», оскільки сьогодні проблема забезпечення населення якісною питною водою є особливо гострою і потребує вирішення.

Для підвищення ефективності використання комунальної власності погоджено передачу комунального майна КП «Турбота» у власність (причіп, мотокоси, щепоріз, бензопилки, рубальну машину) та в оперативне управління – територію 7-ми кладовищ (з тим, щоб підприємство могло надавати ритуальні послуги та здійснювати благоустрій кладовищ).

З метою забезпечення реалізації державної політики щодо забезпечення прав дитини ухвалено рішення про створення та затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Новоселівської сільської ради.

Депутати затвердили Положення про відділ земельних відносин, архітектури, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки виконавчого комітету Новоселівської сільської ради Полтавського району Полтавської області. 

Погоджені важливі рішення у сфері земельних відносин, архітектури, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки, які передбачають виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів сіл громади (Петрашівка, Божківське, Крюкове, Черкасівка, Божкове, Мар’ївка, Нестеренки, Надержинщина, Пасківка, Фисуни, Березівка); надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність громадянам та затвердження технічної документації щодо поділу земельної ділянки і ряд інших земельних питань.

За поданням начальника відділу Центру надання адміністративних та соціальних послуг затверджено Перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАСП, а також інформаційні і технологічні картки з надання адміністративних послуг.

Депутати заслухали і затвердили звіт директора КУ «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району Новоселівської сільської ради» про роботу комунальної установи у 2020 році. Діяльність Агенції визнали рентабельною та ефективною.

Проголосували за рішення про присвоєння поштової адреси для комплексу будівель і споруд поблизу села Надержинщина.

З-поміж додаткових питань депутати ухвалили наступні рішення:

  • про затвердження передавальних актів комісії з реорганізації Рунівщинської сільської ради
  • про затвердження містобудівної документації – генерального плану села Божкове
  • про затвердження проекту землеустрою земельної ділянки в с. Терентіївка для будівництва артезіанської свердловини
  • про затвердження структури виконавчих органів та апарату сільської ради
  • про скасування надання комунальної послуги з обслуговування будинків і прибудинкових територій в с. Божківське
  • про прийняття у комунальну власність амбулаторії, розташованої в с. Божківське
  • про затвердження програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на території Новоселівської сільської ради
  • про внесення змін до програми профілактики правопорушень.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь