A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулося друге пленарне засідання другої сесії восьмого скликання Новоселівської сільської ради

Дата: 24.12.2020 17:00
Кількість переглядів: 719

Сьогодні, 24 грудня у роботі сесії взяли участь 17 депутатів. 

Фото без опису

Депутати ухвалили головний фінансовий документ Новоселівської територіальної громади на 2021 рік. Під час розгляду проєкту бюджету виступила начальник фінансового відділу Вікторія Монич, яка зазначила, що формування проекту бюджету громади проводилось з урахуванням основних макропоказників соціально-економічного розвитку держави та ОТГ, наявної бази оподаткування та з дотриманням норм чинного бюджетного законодавства. Доходна частина бюджету складає 40885,05 тис. грн., в т.ч. загальний фонд – 40859,750 тис. грн., спеціальний фонд – 25,3 тис. грн. Видатки в сумі 40885,05 тис. грн. у розрізі загального і спеціального фондів складають, відповідно 40259,75 та 625,3 тис. грн.

Фото без опису

Затвердили Комплексну програму забезпечення пожежної безпеки, розвитку цивільного захисту, запобігання та реагування на надзвичайні ситуації (події) Новоселівської сільської ради на 2021 рік, Комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Новоселівської сільської ради на 2021-2022 роки, а також Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і небезпечного характеру.

Більша частина розглянутих питань стосувалася земельних відносин. Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Базавлук представила на розгляд сесії заяви мешканців ОТГ, які попередньо розглянула профільна комісія. Депутати надали дозволи на затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність мешканцям Новоселівської ОТГ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд; для ведення особистого селянського господарства; для індивідуального садівництва. Були ухвалені рішення про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для ведення особистого селянського господарства та про зміну цільового призначення земельної ділянки комунальної власності. Усі питання були підтримані депутатами громади.

Директор Агенції місцевого розвитку Юлія Попова ознайомила присутніх з Планом соціально-економічного розвитку Новоселівської територіальної громади на 2021 рік. Зазначила, що План спрямований на вирішення проблемних питань економічного, соціального, освітнього та культурного розвитку громади. Для реалізації проектів і програм, передбачених Планом розраховуємо на співфінансування з обласного бюджету у розрізі спеціалізованих програм (екологічний фонд, програма «Питна вода Полтавщини», програма розвитку туризму тощо), а також на грантові кошти.

Розглянули також документ, який визначатиме розвиток громади та пріоритетні напрямки роботи сільської ради на наступні сім років – Стратегію розвитку Новоселівської громади на період до 2027 року. Реалізація Стратегії повинна сприяти наповненню бюджету додатковими коштами та залученню інвестицій. Забезпечити сталий розвиток громади і досягнення нового рівня життя для кожного її мешканця.

Депутати обговорили та проголосували за План соціально-економічного розвитку Новоселівської територіальної громади на 2021 рік, Стратегію розвитку Новоселівської громади на період до 2027 року та План заходів з її реалізації.

Сільський голова Євген Бова запропонував на розгляд депутатів план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Новоселівської сільської ради на 2021 рік – документ, який регламентує порядок сплати податків і зборів.

Були також ухвалені рішення про присвоєння юридичних адрес.

Всього депутати розглянули 26 основних питань порядку денного та 8 додаткових. З-поміж додаткових: прийняття у комунальну власність громади бібліотечних закладів; створення Служби у справах дітей і затвердження відповідного положення; затвердження плану роботи сільської роботи на 2021 рік, внесення змін до штатного розпису та інші.

Усі рішення сесії будуть оприлюднені на веб-сайті Новоселівської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь