Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася нарада з питань оптимізації навчальних закладів громади

Дата: 05.12.2020 12:06
Кількість переглядів: 1259

Голова сільської ради Євген Бова провів нараду, в ході якої обговорили питання оптимізації навчальних закладів Новоселівської громади відповідно до Закону України «Про освіту». Участь у нараді взяли начальник відділу освіти Наталія Веретільник, директори і заступники освітніх закладів, директор Агенції місцевого розвитку Юлія Попова.

Фото без опису

Євген Бова наголосив, що мета зустрічі – напрацювання шляхів поступового переходу до умов освітнього процесу, визначених законодавством та вирішення поточних проблем з урахуванням інтересів учнів, педагогічних колективів та, звісно, можливостей бюджету. Зазначив, що у цій справі не обійтися і без підтримки підприємців, які працюють на підвідомчих територіях. «Моя мета – за п’ять років переформатувати освіту в громаді, максимально забезпечити дітям доступ до якісного навчання та привести школи до європейського зразка».

Він надав змогу всім запрошеним на нараду висловити власну думку та свої пропозиції щодо подальшого фінансування галузі освіти з місцевого бюджету в умовах обмеженості фінансовими ресурсами, подолання проблемних питань роботи малокомплектних освітніх закладів, створення опорної школи і філій, а також дитячих садочків.

Фото без опису Фото без опису

Учасники наради піднімали питання організації харчування дітей у школах громади, підвозу учнів, оптимізації навантаження працівників навчальних закладів. Євген Юрійович і Наталія Веретільник надали вичерпні відповіді на всі питання.  

Начальник відділу освіти проінформувала про розподіл освітньої субвенції. Зазначила, що діюча мережа загальноосвітніх навчальних закладів за наявної матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу, низької наповнюваності шкіл і класів учнями потребує оптимізації.

Фото без опису

Юлія Попова закликала присутніх долучатися до участі у різноманітних програмах і конкурсах, що дозволить значно покращити матеріально-технічне забезпечення шкіл. Наразі вона регулярно надає інформацію про грантові можливості і готова допомагати з підготовкою проектів.

Фото без опису

На завершення наради сільський голова закликав присутніх ретельно обдумати варіанти оптимізації у своїх колективах. Щоб не було соціальної напруги, пояснити педагогічному колективу і батькам про зміни, до яких спонукає законодавство. Запланували провести ще кілька зібрань для того, щоб напрацювати модель поступового переходу до нових умов освітнього процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь