A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Апаратна нарада 02 листопада 2020 року

Дата: 02.11.2020 17:23
Кількість переглядів: 857

Нараду провів сільський голова Євген Бова.

Фото без опису

Новообраний очільник громади повідомив про ті зміни, які наразі готуються в штатному розписі. А також звернув увагу на спрямування зусиль апарату на підготовці установчої першої сесії новообраного депутатського корпусу.

З метою економії бюджетних коштів буде проведена оптимізація видатків на утримання персоналу сільради. Насамперед, є бачення, яке буде запропоноване депутатському корпусу, щодо ліквідації старостинських округів. А також зробити акцент на запровадженні гарячої лінії, по якій кожний громадянин зможе оперативно звернутися до сільради за вирішенням того чи іншого питання. Всі підняті проблеми, пропозиції будуть негайно опрацьовуватися і вирішуватися. Зекономлені на управлінських витратах кошти будуть спрямовані на зміцнення комунального підприємства «Турбота» і на оперативне вирішення питань благоустрою, функціонування інженерних комунікацій в громаді.

Євген Юрійович наголосив, що непродуктивних витрат на управлінський персонал громади більше не буде. Кожен управлінець в громаді буде мати чіткі посадові обов’язки і оптимальне навантаження. Кожне село в громаді повинно мати свою родзинку і над цим ми будемо працювати найближчим часом, зазначив Євген Бова.

Зараз розпочинається процес підготовки бюджету на наступний рік. Ця робота планомірно проводилася ще до виборів. Тому зараз вона буде фіналізована з врахуванням всіх необхідних об’єктів і напрямків раціонального витрачання коштів.

Слід зазначити, що одразу після виборів Новоселівська сільрада отримала кошти з обласного бюджету на обладнання для харчоблоку і їдальні Новоселівської школи. Загальна сума 316183 грн. Отримали половину цієї суми. Ще половину буде виділено на найближчій сесії. Зараз новоутворений відділ освіти вже займається підготовкою до тендерних процедур.

Також після виборів стало відомо про оголошений тендер на асенізаційну машину для потреб Новоселівської ОТГ. Її придбання обійдеться в 2,1 млн. грн., половину яких сплатить обласний бюджет і половину – бюджет громади.

Цими днями також були виділені кошти на шкільний автобус – 925 тис. грн. Вони надійшли до районного бюджету, але в районі, на жаль, немає коштів на співфінансування  (925 тис. грн.), тому придбання шкільного автобуса буде заплановано на 2021 рік. За інформацією департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, наступного року має бути програма фінансування шкільних автобусів на вигідних для громади умовах фінансування. Максимум 30 відсотків вартості автобуса – за рахунок бюджету громади і не менше 70-ти відсотків – за рахунок коштів обласного бюджету.

З приводу поточної роботи, надано завдання комунальному підприємству «Турбота» та начальникам відділів, завершити грейдерування доріг в с. Вільховий ріг, Опішняни та Шили. Завершити процес освітлення населених пунктів громади та перевірити всі трансформатори для належної роботи вуличного освітлення (встановити таймери, автомати та відкоригувати час ввімкнення світла). Також погодили процедуру встановлення зупинки в с. Новоселівка та с. Коломак.

Також буде розпочато збір документів мешканців гуртожитків в с. Шили та с. Божківське для впровадження процедури приватизації їх кімнат.

Євген Юрійович підвів підсумок наради, роботи по всім напрямках дуже багато і ми не маємо права збавляти взятий темп роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь