A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

В Новоселівці відбулася зустріч з координатором пілотного проекту ДАР Ігорем Абрам'юком

Дата: 23.09.2020 11:54
Кількість переглядів: 748

Сьогодні, в Новоселівській ОТГ відбулася зустріч з  координатором пілотного впровадження Державного аграрного реєстру, директором з розвитку Всеукраїнської асоціації громад Ігорем Абрам'юком.

Фото без опису

Дві ОТГ на Полтавщині (Новоселівська та Омельницька) були  відібрані для участі в пілотному проєкті для участі в  другому етапі пілотного впровадження Державного аграрного Реєстру.

Мета «Державного аграрного реєстру» - сприяти впровадженню більш ефективного планування та персоніфікованого розподілу державної підтримки для всіх категорій аграріїв, що підтримає розвиток сільського господарства і підвищить добробут сільського населення. ДАР – це унікальна онлайн платформа, яка дозволяє фермеру зареєструвати в електронному кабінеті земельні ділянки у власності і в оренді, перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Ігор Абрам’юк пояснив присутнім фермерам, для чого потрібен цей Державний аграрний реєстр, навівши приклад з банківської практики.  «Ваша реєстрація в Державному аграрному реєстрі  дозволить отримати свій власний кабінет. Це як маючи картку Приватбанку, ви можете здійснювати платежі через Приват-24, грубо кажучи, не виходячи з дому. У випадку з ДАР, зареєстрований фермер в подальшому  отримає можливість подавати онлайн заявки на участь у діючих державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства. Тобто не оббиваючи порогів ОДА чи інших структур. Простими словами подібний реєстр, який узагальнить згодом інформацію про всіх землевласників, покликаний усунути корупційну складову, зробити процедури максимально прозорими і автоматичними. Адже допоки на прийняття рішення стосовно надання допомоги впливає конкретний чиновник, корупційна складова на сьогодні досить ймовірна.

Фото без опису

Ігор Абрам'юк - координатор пілотного впровадження ДАР, директор з розвитку Всеукраїнської асоціації громад

Державний Аграрний реєстр впроваджується за ініціативи Мінекономіки спільно з Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад», за підтримки програми Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».

Фото без опису

Органи місцевого самоврядування на сьогодні мають допомогти місцевим фермерам зареєструватися в ДАР. Саме для цього Наталія Базавлук і спеціаліст земельного відділу Яна Конопльова пройшли онлайн-тренінг для операторів пілотних громад з питань роботи з Реєстром. І тепер до 14 жовтня така реєстрація має бути здійснена.  Вона передбачатиме надання таких послуг:

- допомога аграріям з питань реєстрації в Реєстрі

- допомога власникам земельних ділянок у виявлені помилок в Земельному кадастрі і надання роз’яснень щодо процедури виправлення таких помилок допомога орендарям земельних ділянок з реєстрацією договорів оренди.

Зі слів координатора, всі зареєстровані фермери матимуть змогу, починаючи з наступного 2021 року отримати ту чи іншу підтримку від держави в розрізі державних та регіональних програм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь