A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зустріч 17 вересня з жителями села Надержинщина

Дата: 18.09.2020 16:50
Кількість переглядів: 645

На зустрічі керівників Новоселівської сільради з жителями с. Надержинщина, яка відбулася 17 вересня,  мова йшла про зроблене. Але здебільшого про плани подальшого розвитку всієї громади.

Фото без опису

Перший заступник сільського голови  Євген Бова наголосив: «Доводиться чути, що мовляв, все, що робиться – то до виборів. Маю вас заспокоїти, не до виборів. Програми, які ми втілюємо, - довгострокові, розраховані на декілька років. Так як неможливо протягом декількох місяців зробити те, що не робилося роками».

Це стосується і ремонту доріг в селах, і пільгових перевезень, і освітлення, і зон відпочинку, і благоустрою в громаді.

Значними зусиллями депутати Новоселівської сільської ради перерозподілили кошти на приведення до проїзного стану доріг на території громади. Обласний депутат Ірина Вікторівна Степаненко допомогла з залученням 1,3 млн додаткових коштів від соціально відповідальних  приватних компаній,  Укргазвидобування. Але капітально відремонтувати дороги по всі території громади неможливо без допомоги держави. Отже, планується наступного року продовжити  ремонти доріг по максимуму в межах коштів бюджету. А також працювати над залученням максимально можливого фінансування з боку держави та обласного бюджету.

 Стосовно  безхозного майна, якого на сьогодні дуже багато на території громади, закон вимагає річного терміну з моменту публікації повідомлення про таке майно ( за цей період теоретично може з’явитися спадкоємець). Такі оголошення подані. Триває робота над розробленням відповідної програми.

По гуртожиткам в Кованьківці і Божківському Євген Юрійович уточнив, що, він виконав взяті на себе зобов’язання, на гуртожитки встановлене право власності, що дає підстави розпочати процедуру приватизації житла.

На території села вже почищені колодязі загального користування, зроблено аналіз води. Вода придатна до вживання, зараз над колодязями будуть зроблені навіси.

По приміщенню Надержинщинської сільради Євген Бова пояснив, що ніхто сільраду закривати не буде.  Навпаки, мета – зробити адміністративні послуги доступнимии, як для жителів Надержинщини, так і Божківського.

По Кованьківському клубу приміщення експертизою визнане як аварійне. Найближчим часом жителям села будуть запропоновані ескізи майбутнього нового приміщення. «Ми бачимо там оновлений бібліотечний простір, комп ’ютеризований і сучасний. А також ФАП. Зараз ми плануємо перенести бібліотеку в приміщення сільської ради на час проведення будівельних і ремонтних робіт. І обладнати робочий простір з комп ’ютером і інтернетом», - повідомив Євген Юрійович.

Ми працюємо однією командою, сказав він, представляючи присутнім одного з членів команди -  начальника земельного відділу та просторового планування Наталію Базавлук.

Наталія Олегівна відповіла на питання «про два гектари». Вже вкотре Держгеокадастр відтерміновує передачу державних земельну власність громад. Як тільки це відбудеться, земельна комісія Новоселівської сільради розгляне всі оформлені у відповідності до закону пакети документів  щодо виділення земель у приватну власність для ведення ОСГ, в першу чергу, зареєстрованим жителям громади.

Люди охоче відгукнулися на пропозицію привести кладовища в порядок.

Проблема пасовища – гостра для Надержинщини. Зараз при виготовленні генеральних планів керівники громади намагаються максимально розширити простір населеного пункту.

Щодо розвитку культури в громаді. Запрацював новий відділ, в ньому працюють фахівці, які зараз активно працюють над тим, щоб створити повноцінний план культурно-масових заходів на постійній основі, щоб запрацювали гуртки: пісенні, танцювальні, творчі.

Євген Юрійович закликав людей не спалювати органічні рештки. Він порадився з людьми  з місцем, куди було б зручно звозити централізовано зібрані органічні рештки (скошені бур’яни) з присадибних ділянок.

Також Євген Юрійович повідомив про створення адміністративної комісії. У відповідь на скарги людей щодо необхідності адміністративного впливу на власників занедбаних ділянок. Дуже багато скарг від присутніх виникло до графіку руху шкільного автобусу.

Всі озвучені питання наразі вже опрацьовуються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь