A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

17 вересня відбулося засідання виконкому Новоселівської сільради

Дата: 18.09.2020 08:15
Кількість переглядів: 579

На порядок денний засідання були винесені наступні питання:

  • «Про відзначення в громаді 23 вересня Дня визволення Полтавщини»
  • «Про розміщення місць для передвиборчої агітації»
  • «Про створення адміністративної комісії при виконавчому комітеті Новоселівської сільради»
  • «Про надання матеріальної допомоги ювілярам»
  • «Про надання матеріальної допомоги на лікування»
  • «Про надання матеріальної допомоги за поданням начальника відділу культури»
  • «Про надання дозволу на спилювання дерев»
  • «Про призов громадян на строкову військову службу у жовтні-грудні 2020 року».

Фото без опису

За пропозицією першого заступника сільського голови Євгена Бови до порядку денного засідання були внесені питання «Про виділення матеріальної допомоги одиноким літнім людям»  до Дня людей похилого віку. А також про можливість виділення грошової допомоги інвалідам першої та другої групи інвалідності до Міжнародного дня людей з особливими потребами. І питання про відзначення Дня захисників України.

По першому питанню вирішили 25 вересня о 16-ій годині відзначити річницю визволення Полтавщини біля приміщення сільського клубу в Новоселівці. Відділ культури готує відповідну програму.

По питанню розміщення передвиборчої агітації виконком прийняв рішення про відведення місць для агітації виключно на дошках оголошення, які будуть розміщені найближчим часом. Також виборча агітація у відповідності до вимог Виборчого Кодексу буде розміщена на території виборчих дільниць. Окрім зазначених місць, розміщення агітаційних матеріалів на території громади заборонене.

Члени виконкому проголосували за створення при виконкомі адміністративної комісії на чолі з в.о. голови сільради О.Ф.Кузьменко. Утворення такої комісії - вимога чинного законодавства. Про необхідність її створення неодноразово наголошували жителі сіл громади під час зустрічей. Саме до повноважень даної комісії входить попередження про необхідність дотримуватися правил благоустрою власниками домогосподарств, а в разі ігнорування таких попереджень – накладення адміністративного штрафу, обов’язкового до сплати порушниками. Також саме адміністративним  комісіям надані повноваження штрафувати паліїв органічних решток. Євген Юрійович Бова поінформував членів виконкому, що наразі вирішується питання відведення  місць компостування сухих органічних решток (бур’янів з людських присадибних ділянок), а також порядок їх централізованого збирання по території громади. Про що буде додатково проінформовано жителів громади. Комісія була створена

Полтавський райвіськомат надіслав наказ про призов на строкову службу громадян 2001 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, які народились у 1992-2001 роках, у яких закінчилась відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин.

Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу зобов`язані прибути на призовну дільницю за адресою:  Сінна вулиця, 14,м. Полтава у визначений час з документами, що вказані в особистих повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток для призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути в райвійськкомат з 1 по 30 жовтня. Виконком у відповідності до зазначеного наказу прийняв відповідне рішення.

Члени виконкому одноголосно підтримали рішення про виділення по 500 грн. ювілярам громади, яким виповнилося 80 років. Розглянуті і після обговорення були виділені кошти на лікування громадян, зареєстрованих на території громади, згідно поданих заяв.

Виконком погодив матеріальну допомогу учасникам тріо «Вересень» Новоселівського будинку культури, як переможцям Всеукраїнського фестивалю «Kirillovka-fest» та бібліотекарям з приводу Всеукраїнського Дня бібліотек.

Прийнято рішення на спилювання обстежених аварійних дерев в селах Божки, Божківське, Вербове, Опішняни.

На території сільської ради офіційно зареєстровано 41 одиноких громадян, які потребують уваги з боку місцевої влади. Вирішили до Міжнародного дня людей  похилого віку, 1 жовтня, надати таким людям матеріальну допомогу. Євген Бова окремо відзначив, що ці кошти будуть роздані виключно працівниками відділу соціальної допомоги. І застеріг, що ця допомога жодним чином не повинна використовуватися як додатковий інструмент агітації за жодного з кандидатів.

До дня Захисника України, 14 жовтня, вирішили підготувати і прийняти на найближчій сесії Програму підтримки учасників українсько-російської війни на Донбасі.

Стосовно допомоги людям з особливими потребами, до Всесвітного дня людей з особливими потребами, який відзначається 3 грудня, і які проживають в громаді, вирішили напрацювати проект рішення на наступну чергову сесію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь