A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зустріч в Божківському 16 вересня

Дата: 17.09.2020 12:20
Кількість переглядів: 593

Протягом останніх трьох місяців в Новоселівській громаді оновленим складом керівництва сільради проінвентаризовані всі наявні проблеми, вирішення яких - в компетенції місцевої влади.

Фото без опису

Так як вони характерні для кожного населеного пункту, вони були розділені за напрямками. І визначені пріоритети в їх вирішенні.  З відповідними бюджетними можливостями поточного року. Основні з них: освітлення в громаді, забезпечення перевезень, в тому числі пільгових, відновлення проїзду нашими вщент зруйнованими роками дорогами, облаштування сучасних дитячих майданчиків по громаді, реанімування комунального підприємства і приведення благоустрою  в громаді до належного рівня.

С. Божківське  - найбільше в громаді, тому проблеми тут відчутніші. І мають свою специфіку, пов’язану  з багатоквартирними будинками, а вірніше їх зношеними комунікаціями і будівлями. Про це йшла мова на черговій зустрічі першого заступника сільського голови Євгена Бови з жителями села.

«Вже три місяці ми регулярно спілкуємось з людьми на таких зустрічах. Формат нашої роботи наступний. Приїхали, розповіли, що ми робимо, запитали у людей, що конкретно їх турбує найбільше в кожному селі. Обіцянок не даємо. Всі ці озвучені проблеми одразу опрацьовуємо. Результати нашої роботи в тому, що ви бачите»,  — говорить Євген Юрійович.

Проблемою жителів двоповерхівок по вулиці Миру в Божківському є колодязь, який постійно замулюється. А тому прийнято рішення пробити свердловину для питної води по цій вулиці  між будинками 5 та7. І це буде зроблено найближчим часом.

На виконкомі, 17 вересня, буде прийнято рішення про спилювання аварійних дерев. А також після цього вже прийнято рішення спиляти аварійні гілки, які шкодять покрівлі двоповерхівок.

Євген Бова повідомив, що найближчим часом з свердловини, пробуреної на території 16-ї колонії, вода буде постачатися в існуючий водопровід.  Аналізи води показали, що вона якісна.

Каналізація в Божківському. Зараз розпочався капітальний ремонт КНС в Божківському, а також за ініціативою обласного депутата Ірини Вікторівни Степаненко розробляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію каналізаційної мережі. Щоб мати змогу наступного року отримати спів фінансування за рахунок обласного бюджету на її реконструкцію. Так як громада не в змозі її реконструювати власним коштом. Саме Ірина Степаненко допомогла подолати наслідки аварій каналізаційної мережі цього року.

Питання ОСББ в громаді. На сьогодні в громаді створені 4 ОСББ, і іншого шляху утримання будинків, як об ’єднанням співвласників, не існує. А комунальне підприємство «Турбота»,  яке зараз приєднало до себе ЖЕК, буде обслуговувати інженерні мережі.

Питання ремонту даху. Присутні на зустрічі жителі двоповерхівки підняли питання ремонту даху. Євген Юрійович найближчим часом організує обстеження стану даху, а також об ’єм робіт. Щоб потім приймати рішення, яким чином його можна відремонтувати.  

Серед приємних новин, озвучених на зустрічі Євгеном Бовою, було відкриття амбулаторії в с. Божківське до кінця жовтня, будівництво якої завершується. Керівництво громади теж не сиділо, склавши руки і придбало три сучасних аналізатори крові за рахунок коштів соціальної угоди до відкриття амбулаторії. Завдяки цьому обладнанню жителі громади зможуть вже не їздити до Полтави, щоб здати аналізи і отримати їх результати. «Така ідея народилася у мене, коли на початку епідемії Covid-19 розвозив по ФАПам і амбулаторіям засоби захисту. Тоді й цікавився самими болючими проблемами в медичних закладах громади. Разом з колегами організували придбання цих вкрай необхідних аналізаторів в громаду», - повідомив Євген Юрійович.

Всі озвучені на зустрічі питання вже опрацьовуються апаратом сільради. Звісно, тільки системне їх вирішення протягом не місяців, а декількох найближчих років, дозволить зробити громаду зразковою. І знайти оптимальні і раціональні шляхи їх вирішення.                                                                   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь