A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зустріч в с. Божкове 15 вересня

Дата: 16.09.2020 11:54
Кількість переглядів: 947

Друга зустріч керівників громади з місцевими жителями за останні півроку пройшла 15 вересня в с. Божкове. З боку керівників громади були присутні перший заступник сільського голови Євген Бова і керівник відділу земельних відносин, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки  Наталія Базавлук.

Євген Юрійович коротко доповів про зроблене і заплановане. Освітлення в громаді. Попередньо обстежені вулиці, де потрібно додатково встановити опори і ліхтарі. Євген Бова проінформував, що там, де цих ліхтарів не вистачає (з місцями мають визначитися місцеві мешканці з старостою Миколою Мосійчуком і депутатом Денисом Губським), вони будуть до встановлені протягом двох найближчих місяців.

По перевезеннях, домовилися, що працівники старостату виїдуть в село для того, щоб видати талони для пільгових перевезень. Також Євген Юрійович повідомив про плани на наступний рік придбати власну маршрутку для того, щоб закрити питання транспортного сполучення між селами  громади.

З серпня місяця і до початку жовтня дитячі майданчики вже встановлені і будуть до встановлені в таких населених пунктах громади: с.Божківське, с.Нестеренки, с. Крюкове, с. Терентіївка, с. Пасківка, с. Опішняни, с. Кованьківка, с. Надержинщина. На наступний рік запланована програма для встановлення вуличних тренажерів для дітей середнього та старшого віку.

По житлово-комунальному підприємству Євген Бова повідомив про те, що в штат Черкасівського старостату взято двох працівників, які займаються благоустроєм. На даний момент – це переважно скошування амброзії. Зараз 8 працівників працюють над благоустроєм в громаді, закуплено відповідний інвентар. 49 баків для сміття та 29 баків для пластику вже закуплено, зараз вони виготовляються і паралельно встановлюються бетонні плити під них. Замовлені також сучасні зупинки, які заплановано поміняти по всій громаді. Частково цього року, частково наступного.

З ремонтом доріг Євген Юрійович повідомив про плани Агенції місцевих доріг наступного року  капітально ремонтувати дорогу Милорадово-Руновщина-Божково-Степанівка і до виїзду на Красноград. Дорога між Божковим і Божківським не витримує жодної критики. Черкасівка-Новоселівка буде проведений поточний ремонт. В с. Божкове дорога без пішохідної зони, на жаль, як і в більшості інших населених пунктів громади. І це проблема, яку теж потрібно планувати для вирішення разом з ремонтом доріг.

Присутні на зустрічі поскаржилися, що в селі немає ані дитячого садка, ані під’їзду до нього, так само як відсутня школа, немає амбулаторії.

В селі проблеми з водопостачанням. Наталія Базавлук повідомила, що оформлені документи на будівництво свердловини, кошти з обласного бюджету вже виділені, також зараз виготовляється проектно-кошторисна документація на водогін в селі. Який заплановано для будівництва в бюджет наступного року.

Питання клубу, ФАПу, пошти – вкрай актуальне для жителів села, таке приміщення вже оцінене, зараз вирішується питання придбання його у власника у власність громади. Відповідні кошти мають бути передбачені в бюджеті громади наступного року.

Питання швидкісного інтернету також потребує вирішення.

З понеділка заплануємо зустріч по узгодженню Генерального плану. Підрядник приїде з роздрукованим генеральним планом і всі жителі зможуть побачити і висловити свої побажання.

Жителі хочуть побачити план розвитку елеватора, і з’ясувати  скільки податків надійшло до бюджету громади та яка частина з них використовується для розвитку села.

Всі висловлені зауваження, побажання присутніх на зустрічі будуть додатково опрацьовані. Про дату наступної зустрічі буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь