A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

«Батьки виходять і допомагають» – ключове слово. Про що домовилися в Нестеренках

Дата: 29.08.2020 17:54
Кількість переглядів: 802

Щоб діти в громаді мали змогу погратися на майданчику, чи побігати в футбол, для цього недостатньо лише зусиль сільради. Саме зацікавленість батьків, їх небайдужість і допомога – запорука того, що увага до дітей буде постійною. Саме таким словами завершилася зустріч в.о. голови Новоселівської громади Євгена Бови та спеціалістів сільради з жителями Нестеренок, яка відбулася 28 серпня.

Євген Юрійович розпочав зустріч з інформації про те, що школу в Нестеренках на наступний навчальний рік вдалося зберегти, в ній з 1 вересня почнеться навчальний процес. Але питання некомплектних шкіл – це складова і вимога чинного законодавства. В Мар’ївці з наступного тижня починається ремонт Мар’івського дошкільного закладу. Це стало можливим завдяки безпосередній ініціативі і допомозі обласного депутата Ірини Вікторівни Степаненко. Планується цей заклад переобладнати в сучасний дитячий садочок.

Євген Бова також розповів присутнім, що зараз по всій громаді планово робиться вуличне освітлення. На що в бюджеті передбачили відповідні кошти. Паралельно йде ремонт доріг, сучасний дитячий майданчик в Нестеренках, як і в інших найбільших селах громади, буде буде встановлений у вересні. Наступного року запланували встановлення спортивних майданчиків для більш старших дітей по всій громаді.

По сьогоднішній день в Нестеренках і Мар’ ївці ще існує проблема перевезень. Попередній перевізник, на жаль, виявився недоброчесним.  Так само, як і є питання до організації перевезень в громаді бувшим її керівництвом.

Присутня на зборах начальник загального відділу Інна Ждан доповіла, що проведені переговори з новим перевізником, до двох днів на тиждень буде додано ще один день – неділя. Графік здійснення перевезень також буде дещо змінений, про що буде повідомлено додатково. Плюс додаємо пільгові перевезення, для відповідних категорій населення і для пенсіонерів. В.о. старости Г.П. Котляревський додав, що вже видано біля 30 талонів.

Начальник земельного відділу Наталія Базавлук розказала про проведену інвентаризацію земель на території всієї громади. Про те, що за її результатами всім орендарям підвищено розмір орендної плати до максимальних 12%, з метою наповнення бюджету. Що з сіножатями і пасовищами в селі все нормально.

На запитання присутніх щодо можливості отримати 2 га землі для ведення особистого селянського господарства, Наталія Олегівна повідомила, що така можливість з’явиться після того, як Держгеокадастр передасть землю за межами громади у власність громади. Очікується, що це відбудеться до кінця вересня. Після чого сільрада  зможе розглянути і задовольнити заяви жителів села.

Євген Юрійович зупинився окремо на питаннях упорядкування кладовищ, відповідна робота теж розпочата на постійній основі в громаді.

Григорій Петрович подякував працівникам комунального підприємства «Турбота»  і зокрема його керівнику Сергію Гресю за увагу і допомогу у вирішенні проблем на території старостату. Їхня робота відчутна і добросовісна, вважає староста. 

По безгосподарському  майну Євген Бова розказав про механізм прийняття на баланс цього майна, який на жаль, згідно законодавства, передбачає затримку в один рік від моменту публікації оголошення про таке майно в ЗМІ. Тільки через рік, шляхом звернення в суд, таке майно має бути визнане безгосподарським. І тільки за рішенням суду воно може бути прийняте в комунальну власність.

Після чого сільська рада або зможе його надати тим, хто його потребує, або прийняти рішення про надання такої ділянки у власність новим господарям. Наразі в Новоселівській громаді створений квартирний облік, запрацював відділ соціального забезпечення захисту прав, дітей, який опікується побутовими умовами самих соціально незахищених родин. Запрацював також відділ культури, а тому найближчим часом запрацюють гуртки для дітей. Побудувати клуб – нереально, задіяти приміщення сільради – спробуємо, говорить Євген Юрійович. «Зараз виходимо з того, що спочатку треба вирішити питання благоустрою. А потім перейдемо до капітального будівництва», — констатує керівник громади.

Люди підняли питання єдиної, і то грунтової, дороги  з Нестеренок до Мар’ївки. Її протяжність 1400 метрів. Але після того, як власник «Полтава-сад»  Дмитро Штанько підвід полив до орендованих ним земель, дорога перестала бути проїзною. І люди відчувають значні незручності. Вже зібрали підписи до нього щодо приведення цієї дороги до проїзного стану. Також дорога з Рунівщиною потребує постійної уваги. «Ми поспілкуємося з підприємцями, щоб зробити дорогу проїзною», — завірили присутніх Євген Бова та Наталія Базавлук.

Також Євген Юрійович пояснив, чому в людей виникають проблеми з електроенергією. РЕС провела обстеження, жоден з трансформаторів не перевантажений. Щоб люди не мали проблем з електропостачанням, потрібно індивідуально вирішувати питання збільшення потужності з Полтаваобленерго. На сьогодні це коштує 1700 грн. за кіловат..

Домовилися також відремотувати стелу полеглим в боях за українську землю. І попрацювати над приведенням в порядок паркової зони в Нестеренках. Щоб зробити його цивілізовано.

І керівники громади і присутні жителі села почули одне одного.

Такі зустрічі дуже корисні і будуть проводитися і надалі.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь