Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зустріч в Черкасівці: у людей дуже багато невдоволення владою

Дата: 28.08.2020 10:14
Кількість переглядів: 816

Євген Юрійович нагадав, що попередня зустріч в Черкасівці відбулася півтора місяці тому з обговорення генерального плану.

Фото без опису

Він також розповів про програми, запроваджені сільрадою останнім часом на всій території громади: вуличне освітлення, пільгові перевезення, дитячі майданчики.

По Черкасівці була проведена інвентаризація землі, як і по всій громаді. І зараз іде планомірна робота по приведенню цих земельних ділянок у відповідність до їх цільового призначення.

Проблема ФАПу в Черкасівці. Планується  після прийняття на баланс від районної ради, будемо виділяти кошти на забезпечення всім необхідним.

Розповів Євген Бова і про поточний ремонт доріг, який зараз проводиться в громаді.

Людей в Черкасівці хвилює проблема води. Євген Бова пояснив, що обіцянки були дані, але приміром по Черкасівці, на цей рік не були закладені кошти на артезіанську  свердловину. Присутні жителі села обурені, що свердловини немає ще й в проекті.  Начальник відділу сільради Наталія Базавлук, а також в.о. голови сільради Євген Бова пообіцяли на наступний рік передбачити в бюджеті наступного року кошти на свердловину і водогін в Черкасівці.

І коли почали обговорювати, чому так, зійшлися на тому, що дуже багато залежить від позиції депутата. І тому відповідальність депутатів, його зацікавленість в розбудові громади досить суттєва.

Депутати цікавилися бюджетом сільської ради. Євген Юрійович пояснив, що бюджет громади складається з двох частин: власних надходжень (місцевих податків і зборів), ця частина у нас на рік 32,3 млн.  За сім місяців поточного року надійшло 22 млн. Друга частина – це кошти держави, які цільовим шляхом направляються на зарплати вчителів і медиків. Вони йдуть транзитом тільки на ці цілі. Це ще 17 млн. грн.

Далі Євген Юрійович розповів, що зараз всі старости зобов’язані організувати підвезення соціально-незахищених громадян службовим транспортом до Новоселівки в разі необхідності отримати свідоцтво про смерть чи інших нагальних випадках.

Також в.о. голови сільради розповів про те, що в перший Черкасівський старостат були прийняті два працівники, які зараз будуть займатися благоустроєм. Дуже багато невдоволення у людей щодо безгосподарності влади у селі. Також підіймалося питання без господарського майна, які перетворилися на пустки. Євген Бова розповів про існуючий порядок щодо такого майна. На сьогодні сільрада подала близько 100 оголошень щодо такого майна і тільки через рік згідно закону, сільрада має через суд визнати це майно безгосподарським і прийняти в комунальну власність. Після чого сільрада зможе розпоряджатися таким майном.

Також люди підняли питання недобросовісних власників, які не слідкують за порядком на своїх підприємствах.

Але влада – це люди. А тому тільки разом з небайдужими людьми можна навести порядок на території.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь