A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Жителі Рунівщини запропонували пріоритети в роботі сільcької ради

Дата: 13.08.2020 21:49
Кількість переглядів: 1095

Більше 40-ка рунівщан сьогодні, 13 серпня, прийшли на зустріч з керівниками і спеціалістами Новоселівської сільської ради.
Фото без опису

Найперше, всі чекають додаткової маршрутки, яка б могла здійснювати перевезення до Полтави о 6.30 ранку і о 18.30 в зворотному напрямку. Домовилися, що зараз керівники сільради додатково узгодять з перевізниками саме такий маршрут. Але так як дозвіл на зазначений маршрут є компетенцією райдержадміністрації, доведеться пройти бюрократичні процедури.
Говорили також про вуличне освітлення, про розчистку річки, про плани спорудження мультифункціонального майданчика. Вирішенням останнього питання сьогодні активно опікується обласний депутат Ірина Вікторівна Степаненко. Майданчик, який дозволить одночасно займатися декількома видами спорту – вкрай необхідний для молоді села.

Фото без опису
Перший заступник сільського голови Євген Бова розповів про перехід Рунівщинської школи і дитячого садочка на баланс Новоселівської сільської ради з жовтня 2020 року. Заспокоїв присутніх, що суттєвих змін в навчальному процесі в найближчі два роки не відбудеться.  
Людей хвилює навала амброзії, яка безконтрольно розповсюдилася не так в громадських місцях, як у людей на городах. Це вже третє зібрання, де жителі просять представників влади  застосувати владні повноваження, щоб вплинути на тих, хто допустив розповзання карантинної рослини, або розростання чагарників. Євген Бова розповів, що адміністративна комісія депутатами вже створена. І вона має розпочати свою роботу. 

Фото без опису
Люди дякували працівникам комунального підприємства «  Турбота »  за постійну роботу по наведенню порядку на території Рунівщинського старостату.
Виникло і питання використання земель. Люди скаржаться на розорані луки. На що керівник сільради доповів, що інвентаризація земель в громаді вже проведена. Всі, без виключення землекористувачі, незалежно від статусу, будуть платити за користування земельними ділянками. І документи по всім фактам передані для реагування відповідними органами Держгеокадастру.
Жителі Рунівщини наполягають на включенні в «порядок денний»  роботи місцевої влади спорудження спортивної зали для занять дітей, підлітків і дорослих, а також вирішення питання спорудження центру дозвілля.

Фото без опису
Люди вже поступово звикають до сортування сміття, а також усвідомлюють шкоду для здоров ’я під спалення органічних решток. А тому просять налаштувати вивезення відсортованих відходів і облаштувати місце для компостної території (ями). Начальник земельного відділу Новоселівської сільради Наталія Базавлук найближчим часом вивчить таку можливість і запропонує керівництву громади її вирішення. 
На території старостату дуже багато запущених будівель, на яких розростаються чагарники. Присутні підняли питання залучення інвесторів. Євген Бова розпвовів про нещодавні контакти спеціалістів ради з своїми литовськими колегами. І про те, що громада зацікавлена так само і у внутрішніх інвесторах, які могли б створювати додаткові робочі місця в громаді. 
Наступну зустріч запланували  провести за декілька місяців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь