A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Будівництво водогону - питання, яке хвилює жителів Новоселівки

Дата: 12.08.2020 22:17
Кількість переглядів: 558

Сьогодні,  12 серпня, жителі Новоселівки мали змогу поспілкуватися з керівниками і спеціалістами Новоселівської сільської ради.

Фото без опису

 

Новоселівка - адміністративний центр громади. Облаштування його центру з парковою зоною, тротуарами, відремонтованими дорогами, працюючим вуличним освітленням - це візитівкак всієї громади. "Тому цими питаннями вже займаємось", - розповів присутнім перший заступник сільського голови Євген Бова. Людей цікавило питання водойми в центрі села, яка донедавна стояла занедбаною. І розчистку якої нещодавно організували молоді жителі, серед яких начальник загального відділу Новоселівської сільської ради Інна Ждан та місцева депутатка Яна Конопльова. Євген Бова повідомив, що ситуацію по водоймі депутати обговорять на найближчій сесії сільської ради, яка призначена на 20 серпня. І приймуть відповідне рішення.

Питання розчистки річки теж хвилює новоселівців. Вони згадують, що до того, як річку перегородили дамбою для будівництва приватних будинків, в ній можна було купатися всім і вона не заростала. У відповідь керівник сільради повторив сказане вчора у Терентіївці. А саме – щоб річку дійсно не загубити – почистити, потрібно відкорегувати проект і передбачити кошти, над чим сільрада вже сьогодні працює.

Але основне і найболючіше – це забезпечення жителів села водою. Через неякісно зроблений проект водогону в 2019 році підрядники цьогоріч відмовлялися братися за нього. Зараз проект відкореговано і він проходить експертну оцінку. Після чого буде оголошений тендер. Переможець після закінчення тендерної процедури зможе розпочати будівництво.

Євген Бова розповів про вуличне освітлення – програму, розроблену місяць тому. Для того, щоб в громаді рівномірно зробити освітлення і не наражати людей на небезпеку в темну добу. Всі вулиці Новоселівки будуть освітлені в найближчий місяць.

Фото без опису

Питання впорядкування кладовища буде вирішуватися наступним чином. Зараз всі кладовища вже проінвентаризовані і найближчим часом будуть поставлені на баланс сільради. Їх обслуговуваванням, а також впорядкуванням поховань буде опікуватися КП «Турбота».

Люди звернулися з проханням, щоб працівники сільради зобов’язували жителів тримати свої приватні території в порядку, не допускаючи заростання їх чагарниками. Всі погодилися, що треба навести в селі порядок, в тому числі і проводячи толоки.

«Чому наш клуб постійно зачинений?», — запитала молода мешканка села. Ми хочемо, щоб у нас працював драмгурток, чи якісь спортивні секції. «А чому б і не дискотека?», — підхопили інші.

Євген Юрійович поінформував, що найближчим часом ці питання отримають належну увагу з боку керівництва громади. А також поінформував, що у громаді на 9 вересня заплановане проведення Фестивалю дитячої пісні "Молоді таланти". А також розповів про плани до Дня незалежності відкрити місце відпочинку на мальовничому острівку в Терентіївці – Острові кохання.

Представники сільради домовилися, що наступну зустріч буде заплановано незабаром і звернулися до мешканців села давати свої пропозиції і бачення, як село і вся громада мають розвиватися.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь