A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відверта розмова в Терентіївці

Дата: 12.08.2020 11:12
Кількість переглядів: 716

  Вчора, 11 серпня, незважаючи на дощ і грозу, жителі Терентіївки зібралися в центрі села для відвертої розмови про проблеми громади в селі. З боку Новоселівської сільської ради були присутні перший заступник сільського голови Євген Бова, начальники земельного і загального відділів Наталія Базавлук та Інна Ждан. А також місцеві депутати.

Фото без опису

Найболючіше питання – відсутність доріг, людей обурила якість ремонту, проведеного Агенцією місцевих доріг на території громади. Владі громади закидали, що мовляв, треба було контролювати. На що Євген Бова відповів, що контролювати можна те, що нам належить. А проконтролювати, як витрачає свої кошти Агенція, ремонтуючи дороги, що знаходяться на її балансі – неможливо. Люди запропонували – обговорити якість ремонту, зробленого Агенцією на найближчій сесії Новоселівської сільради і звернутися до Полтавської ОДА щодо неприпустимості такої якості ремонту.

Євген Юрійович розповів, що тривають планові роботи по відновленню вуличного освітлення в Новоселівській ОТГ. Так, в  Божківському вони вже завершені, наступні – заплановані в Терентіївці і Новоселівці. А далі – планове відновлення освітлення по всій громаді. Прозвучала і подяка на адресу Є.Бови щодо вирішеного питання з якістю електроенергії, а також з організацією пільгових перевезень.

Наступним питанням були кар ’єри. Люди висловили готовність перекопувати дороги, перекривати їх, лише б припинити потік вантажівок, які вивозять пісок з кар’єрів, створюючи масу незручностей для місцевих мешканців. Є. Бова повідомив, що питання вкрай складне. І сільрада не погодила розширення планової діяльності без приведення до вимог чинного законодавства документації, яка є в орендарів кар’єрів. Розповів заступник сільського голови і про те, що зараз йде робота по заключенню соціальних угод з підприємствами, які роками добували пісок без заключення цих угод. Вчора ці соціальні угоди були вручені керівникам підприємств, які займаються видобутком. І підписання цих угод – тепер за ними. Люди просили проінформувати про виконання «карєрниками» взятих на себе зобов ’язань перед громадою.

Обговорили питання знесення старих і розтрощених дитячих майданчиків і заміни їх на нові, сертифіковані. Адже напередодні вийшов конфуз, коли на зборах у Пасківці люди проголосували за знесення старого майданчика, а коли працівники КП приїхали їх демонтувати, інші жителі, які не були на зібранні, викликали поліцію. Домовилися в подальшому уникати подібних курйозних ситуацій. Євген Юрійович заявив, що всі нові встановлені дитячі майданчики будуть прийняті на баланс громади. А підприємство- виробник взяло на себе зобов’язання їх обслуговувати. А тому само збудовані майданчики, як не є сертифікованими, будуть демонтовані.

Розповів Євген Бова і про плани щодо розчистки річки, але саме розчистки, а не безконтрольного видобутку піску під приводом розчистки. Сказав, що цього року виконати ці роботи навряд чи  встигнуть. Але проекти розчистки зараз будуть відкориговані.  Жителі підняли питання, що наразі підхід до річки в селі заблокований.  Начальник земельного відділу Наталія Базавлук пообіцяла розібратися і вирішити це питання.

Депутат Вадим Кукса розповів про нашестя комах на дитячий майданчик в Терентіївці і запропонував своє бачення, як з цим боротися.

Про свердловину питної води в Терентіївці Євген Юрійович пояснив, що проект на неї виготовлений і фінансування передбачене, і це неодмінно буде зроблено. Але свердловина має сенс тоді, коли під неї спроектовано водогін. А на нього, проект відсутній з незрозумілих причин. А тому, зараз сільрада його замовлятиме, розуміючи, що цього річ водогін навряд чи встигнуть побудувати.

Амброзія на луках – питання, яке Євген Юрійович пообіцяв вирішити найближчим часом.

Також люди підняли питання виділення землі під вишку для мобільного зв’язку для покращення його якості. Н.Базавлук і Є. Бова пообіцяли, що це питання вирішать.

Питання шкіл теж хвилювало жителів громади. Євген Юрійович пояснив, що в громаді зараз буде один опорний заклад – Божківський НВК,  це дозволить отримати доступ до додаткових державних субвенцій для поліпшення матеріально-технічної бази. Решта шкіл працюватиме в звичному режимі.

Питання бродячих собак теж хвилює людей. Над вирішенням цього питання домовилися попрацювати.

Подібні зустрічі мають стати традиційними в громаді. Люди отримали відповіді на всі питання, а керівники громади продовжать працювати над вирішенням проблем в громаді.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь