A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Під час зборів в Божківському парку говорили про зроблене і плани

Дата: 08.08.2020 11:58
Кількість переглядів: 800

В п ’ятницю, 8 серпня,  в с. Божківське відбулася зустріч місцевих мешканців з керівниками і спеціалістами Новоселівської сільради – першим заступником сільського голови Євгеном Бовою, керівниками структурних підрозділів – Інною Ждан, Наталією Базавлук, Юлією Поповою.

Фото без опису

Близько 80-ти мешканців села зібралися в сільському парку, щоб почути відповіді на свої запитання.

Про програму адресних пільгових перевезень, прийняту під час останньої сесії депутатами 28 липня, розповіла начальник загального відділу, кадрової та організаційної роботи Інна Ждан.  Програма оприлюднена на сайті громади і кожний охочий може з нею ознайомитися.

«Згідно законодавства, ті категорії громадян, які мають право на пільги від держави при перевезеннях, зокрема, учасники АТО, члени багатодітних родин,  інваліди, соціальні працівники, інші категорії громадян, можуть скористатися своїм правом. Для пенсіонерів, виходячи з можливостей бюджету громади, передбачена адресна пільга у вигляді двох безкоштовних поїздок на місяць. Для цього у адміністраторів ЦНАП пенсіонер має отримати талони, які дають право на безкоштовну поїздку. Його потрібно віддати водієві під час поїздки. Саме цей талон і буде підставою для відшкодуванню перевізнику сільрадою вартості поїздки.

Останнім часом невдоволення в соцмережах викликає хід ремонтних робіт на дорогах, в тому числі і по території громади. Євген Бова пояснив людям, що стан доріг в громаді - незадовільний. Роками вони не лагодилися. Перебуваючи увесь цей час на балансі спочатку держави, а зараз Агенції місцевих доріг. Тільки в липні місяці цього року частина цих  доріг була передана на баланс громади. БЕЗ ФІНАНСУВАННЯ! Всього на ремонти доріг в 2020-му році в бюджеті громади попереднім керівництвом було передбачено 1,3 млн грн. Для ремонту ділянки дороги в Новоселівці! «Ми ці кошти перерозподілили на всю громаду для ямкового ремонту», — повідомив він.  Керівники громади разом з обласним депутатом Іриною Вікторівною Степаненко намагаються знайти можливості хоча б частково  зробити дорогу проїзною. За кожну копійку, витрачену з бюджету звіт буде оприлюднено. На наступному тижні підрядники сільської ради починають робити ремонт доріг комунальної власності! Дорога від Новоселівки до Крюково, так само як і дорога в Терентіївці - на балансі Агенції місцевих доріг Полтавської обласної ради! І ремонт робить Агенція! Ями на дорозі від Новоселівки до Крюково тимчасово засипали фрезматом (зрізаним асфальтом), бо на цей рік не передбачено фінансування ремонту саме цієї дороги! Попри це,  керівництво громади поступово відновлюватиме дороги в громаді.

Говорили також про ремонт вуличного освітлення, а також заплановані роботи подальшого благоустрою в Надержинщинському старостаті.

Директорка Агенції місцевого розвитку Юлія Попова наголосила на необхідності подальшого створення ОСББ жителями багатоквартирних будинків, а також про діючі програми «Енергодім», які частково фінансує держава. І які дозволяють утеплити оселі, а також енергомодернізувати будівлі.

Очільниця земельного відділу громади Наталія Базавлук доповіла про вже  врегульоване питання кладовища в Крюкове, а також про приведення використання земель у відповідність до їх цільового призначення.

Євген Бова розповів про прийняття на баланс громади шкільних закладів, і про те, щонайближчим часом в с. Божківське буде створено опорний навчальний заклад згідно вимог чинного законодавства. Що дасть можливість отримувати спів фінансування на поліпшення його матеріально-технічної бази.

Зустріч пройшла плідно і конструктивно і тривала більше двох годин. Жителі громади ставили свої запитання і змогли отримати на них відповіді.

Нагадаємо, що подібні зустрічі проводяться в громаді щотижня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь