A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Новоселівська ОТГ: ставка на фахових і молодих

Дата: 04.08.2020 15:47
Кількість переглядів: 940

Останнім часом важливі напрямки розвитку Новоселівської ОТГ очолили молоді та енергійні фахівці. Яких рідко можна побачити не в кабінетах, вони здебільшого в громаді, серед людей. Чим сьогодні живе громада, говоримо з ними.

Фото без опису

Інна Ждан (до недавнього часу працювала заступником сільського голови сусідньої Ковалівської сільради, а зараз очолила новостворений відділ загальної, організаційної та кадрової роботи Новоселівської сільради).

 

Інно Михайлівно, що вплинуло на Ваше рішення перейти працювати в Новоселівську громаду з Ковалівської?

Працювати у Ковалівську громаду я прийшла шість років тому на посаду бухгалтера. Перші роки я здобувала досвід: вчилася у колег, постійно намагалася підвищувати свою кваліфікацію. Проходила різні освітні тренінги та семінари. Вивчала успішні практики кращих громад України, здобуваючи власний, як позитивний, так і негативний досвід. Поступово почала виконувати обов’язки з управління та планово-організаційного напрямку. А 2017-го перейшла на посаду заступника Ковалівського сільського голови Олександра Бублика.  Водночас я завжди залишалась жителькою рідної Новоселівки. А тому уважно, інколи з болем, інколи з радістю, спостерігала за її розвитком. Вже як зрілий фахівець місцевого самоврядування бачила напрям, де мій досвід став би в нагоді моїй рідній громаді. І коли з ’явилася можливість, з радістю почала працювати в Новоселівській ОТГ.

Чим проблеми Новоселівської громади відрізняються від «ковалівських»?

На жаль, Ковалівка, як до речі і Супрунівка, Тахтаулове, Сем’янівка, Абазівка та інші громади після жовтня 2020 року, втратять свою самостійність і стануть частиною Полтави. На мою думку, їх чекає доля міської периферії. І це доволі сумно. Маємо приклад Івашок, Червоного Шляху, Яківців, Вакуленців і т. д. Навряд чи те, що там зараз відбувається, можна назвати успішним розвитком.

На щастя, Новоселівська громада уникла долі вищеназваних громад, зумівши, попри всі труднощі, об’єднати п’ять сусідніх громад. Перспективний план зразка 2015 року, в якому Новоселівська громада була визнана потенційним адміністративним центром великої і самодостатньої громади, вселяв надію. І вважаю, що якби заплановане об’єднання відбулося без зволікання, виграли б жителі всіх громад.  Але все, що не робиться, на краще. Зараз всі зусилля колективу Новоселівської сільради спрямовані на поліпшення благоустрою в громаді. На те, щоб вулиці стали нарешті проїзними, а вночі освітленими. Щоб наші села стали охайними і затишними. Щоб ходив транспорт, було де працювати і відпочивати людям. Щоб дитячі майданчики і зупинки були нормою, а не розкішшю і так далі. А для цього треба, щоб Новоселівська ОТГ стабільно і стрімко розвивалася. Зважаючи на ті, бюджетоутворюючі підприємства, що знаходяться у межах ОТГ, тих людей, з якими працюємо, – це не мрія, а  реальна перспектива.

Над вирішенням яких проблем громади ви зараз працюєте разом з колегами?

Їх насправді – багато, назву лише ключові. По-перше, це пошук резервів і фінансів. У нашої громади немає газової чи нафтової ренти. Наш бюджет – це податки наших підприємств, підприємців і власні надходження. Їх критично недостатньо, щоб вирішувати «все і одразу». Тому ми особливо вдячні всім, хто це розуміє. І хто нам всіляко допомагає. По-друге, це ремонт доріг. Хочу принагідно поділитися радістю з односельцями: Терентіївську дорогу, яка є болючою темою для нашої громади, жахом для автомобілістів і господарів прилеглих будинків, і яка знаходиться  на балансі області – найближчим часом відремонтують! Невдовзі розпочнеться ремонт доріг всередині громади. По-третє, перезавантаження роботи комунального підприємства «Турбота». По-четверте, вуличне освітлення. На сьогодні воно потребує оновлення на всій території громади і ці роботи вже тривають. Вже виготовляються додаткові зупинки, які за два тижні почнемо встановлювати в громаді. Вирішується питання облаштування та заміни дитячих майданчиків по всій громаді, працюємо над облаштуванням «Острова кохання», створенням інших зон відпочинку.

Слід зазначити, що своїм об’єднанням громада має завдячувати зусиллям і енергії обласного депутата Ірини Вікторівни Степаненко. Вона постійно надає всебічну, в тому числі і фінансову допомогу у вирішенні болючих і невідкладних питань Новоселівської ОТГ. З ремонтом доріг, залученням коштів, в тому числі і спонсорських. З будівництвом харчоблоку Новоселівської школи (щойно надійшли 1, 250 мільйон коштів від спонсорів та окремо подане додаткове фінансування на 2021 рік), з переобладнанням Мар’ївської школи в дошкільний заклад (проект вже виготовлено, 1,0 млн коштів вже передбачено цього року, ще 1,5 млн. подано як потреба на фінансування в 2021 році). З будівництвом артезіанських свердловин в с. Божківське, Божкове та с. Терентіївка.  З ліквідацією аварії каналізаційної мережі в Божківському, з облаштуванням зон відпочинку по всій громаді і в Новоселівці та Терентіївці зокрема. З облаштуванням дитячих майданчиків. З розвитком комунального підприємства «Турбота». З увагою до умов праці працівників тієї ж сільради, створення санітарно-побутових умов, заміну меблів, заміну комп’ютерної техніки, придбання побутової техніки, на які не пішло жодної копійки з бюджету громади завдяки Ірині Вікторівні.

Також нам цікаво, щоб молоді люди залишалися жити в громаді. А для цього потрібно, щоб вони мали роботу. Потрібні інвестиції і нові робочі місця.

Щотижня Ви зустрічаєтесь з людьми безпосередньо в громадах. Які Ваші враження від цих зустрічей?

Скажу прямо – є куди рухатись! Відсутність системної роботи попереднього керівництва привела до того, що люди не вірять у те, що на цих зустрічах можна вирішити питання, які їх турбують. Багато людей іронізують і відверто говорять, що з боку керівництва сільської ради ці зустрічі - самопіар.  Я знаю, що думка і ставлення до цих зібрань зміниться лише після наших реальних дій, а не простих обіцянок. Усі проблеми, озвучені на цих зустрічах, фіксуються і систематизуються. І ми докладаємо всіх зусиль, щоб їх вирішувати. Запитайте у мене про це у вересні.

Передрук з газети «Вісті»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь