Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Оновлення інфраструктури Новоселівської ОТГ триває

Дата: 03.08.2020 15:36
Кількість переглядів: 454

Жодні слова чи обіцянки нічого не варті, якщо вони не перетворюються на конкретні справи.  Сьогодні поговоримо про справи, які втілюються в Новоселівській громаді.

Фото без опису

 

Дороги

Ремонти доріг – найболючіша проблема останніх років, яку доводиться хоча б частково вирішувати громаді пропри всі труднощі. 

Депутати і керівництво Новоселівської сільської ради разом з обласним депутатом Іриною Вікторівною Степаненко  задіяли всі можливі резерви, щоб реанімувати дороги на території громади. Депутати сільради проголосували за виділення 500 тисяч гривень на умовах спів фінансування на ремонт вщент розбитої дороги Терентіівка-Залізничне-Ковалівка,  яка веде до села Терентіївка. Ірина Вікторівна особисто звернулася до керівництва області,  Агенції місцевих доріг, до спонсорів та благодійників. В результаті, вдалося залучити кошти благодійної допомоги  в сумі 1,250 млн грн., які будуть спрямовані на ремонт самих проблемних ділянок доріг всередині громади. Агенція місцевих доріг також пішла назустріч, і цими днями ремонт зазначеної ділянки буде розпочато.

Триває поточний ремонт дороги Шили - Надержинщина – Полтава  (на фото). Зусиллями Агенції місцевих доріг на сьогоднішній день проводиться капітальний ремонт дороги Сем'янівка – Надержинщина,  якою користуються жителі і гості громади. Цей ремонт передбачений обласним бюджетом  ще минулого року. Очікуємо також на початок капітального ремонту дороги Мала Рублівка – Рунівщина.   

Вуличне освітлення

Фото без опису

 

Вуличне освітлення на вул. Центральна 1 в с. Божківське

Протягом останнього місяця в громаді проведене комплексне обстеження стану зовнішнього вуличного освітлення. Попри те, що проблему неодноразово підіймали депутати сільської ради, зокрема Станіслав Тріфонов і Наталія Любимовська, системного вирішення у вигляді окремої бюджетної програми до цього часу вона не отримувала. Завдяки перевиконанню дохідної частини бюджету депутати знайшли можливість додатково профінансувати ці роботи вже в поточному році. «Жителі с. Божківського вул. Центральна 1 щиро дякують депутату Полтавської обласної Ради Ірині Степаненко у допомозі з вирішенням довгоочікуваного питання освітлення нашої вулиці Центральна 1!», -  пише на своїй сторінці у Фейсбук депутат Станіслав Тріфонов. За попередніми розрахунками спеціалістів, на вуличне освітлення всієї території Новоселівської громади знадобляться не менше мільйона гривень. Половину цієї суми вже знайдено. Роботи тривають.     

Проблеми з електропостачанням

Фото без опису

 

На фото: перший заступник сільського голови Євген Бова на зустрічі з жителями Пасківки

На регулярних зустрічах з людьми часто звучать скарги, щодо  «стрибків» напруги електроенергії, та начебто незадовільний стан роботи трансформаторів. Люди нарікають на постачальника і апелюють до місцевої влади.

Керівництво Новоселівської громади офіційно звернулося до Полтавської філії районних електромереж. Ії керівник І.М. Старокожко конструктивно підійшов до даного звернення, попри те, що орган місцевого самоврядування не є суб ’єктом правовідносин між постачальником електроенергії та кінцевим споживачем – жителем громади. Спеціалісти Полтавської районної філії провели перевірку стану розподільчих мереж на території громади. Там, де були виявлені проблеми, ремонтні роботи були проведені, а також проводитимуться надалі. У філії райелектромереж пояснили, що так звані «стрибки»  можливі через перевищення споживачами договірних величин, тому необхідно у встановленому порядку збільшувати потужність кожному споживачу окремо.

Каналізація

Цими дня оголошено тендер  на капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції в с. Божківське, а також проведений аварійний ремонт з заміною зношених каналізаційних труб та каналізаційного колодязя в Божківському по вулиці 40 років Перемоги. Оперативно організувати ліквідацію наслідків аварії допомогла саме обласний депутат Ірина Степаненко. За її ж ініціативи зараз триває виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію водогону в 2021 році.

Фото без опису

 

На фото: ліквідація аварії з заміною зношених каналізаційних труб на вул. 40 років Перемоги в с. Божківське

ОСББ

Фото без опису

 

Зустрічі щодо створення ОСББ в Божківському

Перше ОСББ в Божківському створене. Після численних зустрічей з мешканцями будинків і роз’яснювальної роботи, яку проводив два місяці поспіль перший заступник сільського голови Євген Бова, залучаючи фахівців, які мають багаторічний досвід організації роботи ОСББ. Переваги функціонування такої організаційно-правової форми полягають в тому, що Закон сьогодні дозволяє об’єднанню мешканців самим збирати внески (або квартплату) і раціонально їх використовувати. Ідея ОСББ гарна ще й тим, що дає можливість поліпшити комфорт проживання мешканців будинку. На сьогодні існують відповідні програми енергоефективності в інтересах об`єднання співвласників. Новоселівська сільська рада зобов’язалася виділити 100 тис. грн. для новоутвореного ОСББ. Ці кошти можуть бути використані на ремонт будинку на розсуд самих мешканців квартир.

Оновлена сільрада

Зміни в громаді умовно можна проілюструвати цим фото:

Фото без опису

 

Оновлення потребує практично вся інфраструктура в громаді. І всі критично важливі для жителів напрямки забезпечення їх життєдіяльності.

Окрім санвузла в Новоселівській сільській раді нещодавно з’явилася нова комп’ютерна та побутова техніка, нові меблі і стільці. І на все це - не витрачено жодної копійки з бюджету. Все це стараннями, і коштом обласного депутата Ірини Степаненко:

Фото без опису

 

На фото ліворуч: так виглядав робочий кабінет сільради раніше, праворуч – так він виглядає зараз

Перевезення

Фото без опису

 

На фото – Євген Бова та Інна Ждан на зустрічі з перевізниками

Організувати зручне перевезення мешканців Новоселівської громади – одне з завдань органу місцевого самоврядування. Перевізники шукають вигідних маршрутів, мотивуючи цим небажання  возити людей у віддалені села, де мешкає мало людей.

Пошуки компромісних варіантів тривали більше двох місяців. І нарешті в результаті численних перемовин керівники сільської ради дійшли згоди з перевізниками про укладання прямих договорів. В тому числі, на відшкодування пільг, гарантованих державою громадянам. Вже в серпні має запрацювати адресна система відшкодування пільг.

Проблеми, пов’язані з інфраструктурою громади, які  стосуються кожного, жителя громади,  поступово вирішуються. Люди давно словам не вірять, а тільки справам.

Передрук з газети Вісті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь