A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Чим живе сьогодні Комунальне підприємство «Турбота»

Дата: 30.07.2020 11:34
Кількість переглядів: 681

На питання відповів його керівник Сергій Гресь

Фото без опису

1. Сергіє Вікторовичу, комунальне підприємство «Турбота» Ви очолив трохи більше місяця тому. Що за господарство Вам дісталось? Які самі болючі точки?

Коли я приймав комунальне підприємство, то зіткнувся з тим, що для якісної та повноцінної роботи не вистачає ні працівників, ні інструменту, ні фінансів. А роботи в громаді для комунальників – непочатий край. Новий трактор і сміттєвоз зберігалися раніше по різних місцях. Не було можливості навіть ремонтувати все належним чином. Розумів, що потрібні люди, техніка, кошти. Разом з першим заступником сільського голови Євгеном Бовою почали, що називається, стукати в усі двері, міркувати з колегами, напрацьовувати кроки виведення «Турботи» з кризи. Звернулися за порадою і допомогою, щоб реанімувати підприємство до обласного депутата Ірини Вікторівни Степаненко. Як завжди, отримали значну підтримку з її боку.

2. Що вдалося вже зробити?

Зараз триває процес приєднання ЖЕК Божківське до нашого комунального підприємства. Розробили новий штатний розпис і включили в нього нові позиції спеціалістів (електрик, сантехніка, зварювальника). Тобто створюємо нові робочі місця, щоб мати змогу надавати відповідні послуги жителям громади, і розвиватися далі.

За місяць нашої роботи ми затвердили графік вивезення твердих побутових відходів по нашому ОТГ, провели інвентаризацію сміттєвих баків, частину відремонтували, зараз будемо докуповувати нові баки. Також будемо замовляти плити під них, тому що деякі баки стоять на дерев'яних піддонах. Заключаємо угоди з ФОПами по вивозу  твердих відходів. Частково закупили  інвентар. Підбираємо і маємо придбати подрібнювач для гілок, щоб максимально розчистити чагарники в наших населених пунктах. Створене перше ОСББ, працюємо над створенням наступних. Днями заключили тендер на ремонт каналізаційно-насосоної станції в Божківському.

3. Якою буде КП «Турбота» за півроку, чим ви будете переконувати людей, що вони недаремно утримують підприємство коштом громади?

Зараз працюємо над планом фінансової підтримки комунального підприємства. Сподіваємося, що вже зовсім скоро ми зможемо наймати нових працівників. І в кожному старостаті буде як мінімум по два працівники з благоустрою, які будуть забезпечені необхідними інструментами.

Працюємо разом з колегами над програмою зовнішнього вуличного освітлення на території всієї громади. Нещодавно на сесії були виділені кошти для закупівлі автомобіля, на якому можна підвозити працівників та робочий інвентар. Також у планах розширити парк техніки. Здійснені всі необхідні кроки для закупити асенізаційної машини на умовах спів фінансування з обласним бюджетом. Це суттєво розширить перелік наших послуг. Зараз ведуться переговори, щоб вся техніка знаходилась на єдиній базі. Будемо й надалі працювати над тим, щоб збільшити обсяг наших послуг для населення. Не знаю, як за півроку, тому що бюджетом цього року багато з того, про що я говорю, не було передбачено. Але робота триває, а за рік, сподіваюся ми зіпнемось на ноги і у громади не буде претензій до нашої роботи.

(Передрук з газети «Вісті»)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь