A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Григорій Варава більше не в.о. старости – рішення депутатів Новоселівської ОТГ

Дата: 28.07.2020 19:15
Кількість переглядів: 1649

28 липня відбулося засідання сесії Новоселівської сільської ради, на яку було винесено 13 основних питань і 10 додаткових.

Фото без опису

Першим було розглянуте питання щодо дострокового припинення повноважень  в.о. старости сіл Надержинщина, Божківське, Забаряни, Кованьківка, Шили Варави Григорія Миколайовича.

Підствою для такого рішення стали систематичні скарги жителів цих сіл під час зустрічей з керівниками Новоселівської ОТГ на бездіяльність Варави Г.М. і підняті людьми, а потім і депутатами питання щодо доцільності дострокового припинення його повноважень і звільнення його від виконання обов’язків старости.

Останньою краплею в прийнятті депутатами рішення про припинення повноважень в.о. старости стала аварія на каналізаційній мережі в Божківському на початку липня. Староста виявив повну байдужість щодо негайної ліквідації її наслідків. Зневірені люди виклали відео в мережу про те, як каналізаційні стоки заливають людські городи.

Невиконання Григорієм Варавою своїх посадових обов’язків, спричинило такі значні проблеми як аварійний стан водогону, доведення до аварійного стану Кованьківського клубу, каналізаційної системи в с. Божківське, затягування процесу будівництва артезіанської свердловини, проблем з гуртожитками, в яких люди живуть без реєстрації роками, нехтування інтересами мешканців та багато іншого.

Шляхом таємного голосування було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень виконуючого обов’язки старости Варави Григорія Миколайовича. Із 18 депутатів 15 проголосували «За», 2 – «Утримався», 1 – «Проти».

Незважаючи на те, що села Надержинщина, Божківське, Забаряни, Кованьківка, Шили до наступних виборів залишилися без старости, їх мешканці не будуть позбавлені уваги і допомоги з боку керівників та працівників сільської ради і отримуватимуть усі послуги повною мірою.

Далі, відповідно до порядку денного, депутати затвердили звіт про виконання бюджету за 1 півріччя 2020 рік та внесення змін до кошторисних призначень сільського бюджету на 2020 рік.

Традиційно, значна частина рішень стосувалася земельних питань: затвердження нормативної грошової оцінки земель; передачі в оренду земельних ділянок; затвердження проектів землеустрою та ін.

Сьогодні депутати проголосували за приведення у відповідність роботи по будівництву, реконструкції, обслуговуванню та утриманню вуличного освітлення населених пунктів на території Новоселівської громади, затвердивши відповідну програму. Крім того, затверджено програму фінансової підтримки комунального підприємства «Турбота», що дозволить фінансувати придбання відповідного інвентарю, виплачувати заробітну плату працівникам підприємства, в т.ч., сезонним, які виконуватимуть роботи з благоустрою у старостатах.

Нарешті матимемо змогу вирішити проблему перевезення мешканців громади. Щоб унормувати обсяги послуг, що надають перевізники та передбачити процедуру адресного відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій населення прийнято відповідну програму. Пенсіонерів за віком возитимуть безкоштовно за талонами. Громадяни, які мають посвідчення про пільгову категорію, їздитимуть безкоштовно. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь