A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Ближче, швидше і якісніше: про головні аспекти роботи ЦНАПу Новоселівської ОТГ

Дата: 28.07.2020 08:44
Кількість переглядів: 1053

Однією з головних цілей створення об’єднаних територіальних громад є надання якісних послуг для людей. Тож, щоб житель кожного села міг отримати адміністративні послуги у Новоселівській сільській раді організували роботу ЦНАПу.

Що таке ЦНАП, місце розташування, склад відділу

Центр надання адміністративних послуг — державна установа з надання адмінпослуг. Створюється при місцевих радах з метою надання послуг фізичним та юридичним особам. ЦНАП Новоселівської громади знаходиться у приміщенні Новоселівської сільської ради. Також для зручності жителів громади адміністратори  працюють у старостатах в Надержинщині, Нестеренках, Рунівщині та Черкасівці.

Роботу ЦНАПу забезпечують: начальник відділу, адміністратори та державні реєстратори.

Послуги, які надає ЦНАП

У Новоселівській сільській раді працює начальник відділу Васільєва Ольга Петрівна.

Вона ж виконує функції адміністратора виконавчого комітету та надає такі послуги:

  • прийом документів для призначення та перепризначення субсидій та пільг;
  • реєстрація місця проживання особи;
  • видача довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи;
  • видача довідки про зняття з реєстрації місця проживання особи;
  • внесення до паспорта громадянина України відомостей про перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів;
  • видача довідки про склад сім’ї (про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб);
  • видача довідок різного характеру (довідка на будинок, про реєстрацію померлого на день смерті, про поштову адресу, про вирощування с/г продукції, про ВРХ, архівна довідка, довідка-характеристика).

Зараз до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області на погодження направлений проєкт Угоди про співпрацю та перелік адмінпослуг по наданню відомостей з Державного земельного кадастру. Проводяться підготовчі роботи щодо прийому відділом ЦНАП документів для оформлення різного виду соціальних виплат і допомог.

Робота адміністраторів

У Надержинщині, Нестеренках, Рунівщині та Черкасівці працюють адміністратори виконавчого комітету Новоселівської сільської ради, які на місцях надають ті самі послуги, що й у самій сільській раді. Діють у межах своїх компетенцій та посадових інструкцій.

Проблеми ЦНАПу

На сьогодні, найголовнішою проблемою залишається недосконале програмне забезпечення, а також незручності для відвідувачів з оплатою рахунків адміністративного збору,  у зв’язку із закриттям поштового відділення Залізничне.

Зміни в роботі

Кількість послуг, які надаватиме ЦНАП, поступово розширюватиметься. Про усі зміни в роботі Новоселівська сільська рада повідомлятиме на офіційному сайті та на сторінці у соціальній мережі «Facebook».

Хто такі державні реєстратори, яка специфіка їх роботи, місце розташування та графік прийому

Державний реєстратор забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Для мешканців Новоселівської громади у Полтаві працюють два таких спеціалісти – Наталія Єрмашова та Тетяна Стєшина. Прийом ведеться з понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, у п’ятницю з 8:00 до 16:00. Обідня перерва з 12:00 до 13:00. Адреса: вул. Шевченка, 7 каб. 29.

На сайті Новоселівської ОТГ є розділ «ЦНАП», де розміщено інформацію про місцезнаходження державних реєстраторів, перелік послуг, мобільний номер, графік прийому громадян, вимоги до оформлення та перелік документів, які необхідно подати державному реєстратору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь