A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

20 липня відбулася чергова нарада за участі в.о. голови Ольги Кузьменко, першого заступника голови Євгена Бови в.о. старост, керівників установ, начальників відділів Новоселівської ОТГ

Дата: 20.07.2020 15:32
Кількість переглядів: 912

Традиційно кожного понеділка на апаратній нараді ми підбиваємо підсумки проведеної роботи за минулий тиждень і плануємо заходи на поточний тиждень. Це конкретні заходи і завдання, від виконання яких залежать темпи вирішення наболілих питань.

Фото без опису

Тож коротко – про головне. 

Щодо надання інформації про виконання завдань першим заступником голови Олександром Семенком, який до речі, вдруге був відсутній на нараді. Попри те, нагального вирішення потребують питання, за які відповідає саме він. А це - реорганізація комунального підприємства «Житлово-комунальний комбінат с. Божківське». Вже минув майже місяць від моменту прийняття рішення про злиття ЖЕК з КП «Турбота», а в питанні інвентаризації майна, напрацювання програми розвитку даного напрямку в новій структурі, робота ще не розпочиналася. Відкритими залишаються питання укладання угод з перевізниками, та адресного відшкодування пільг. Немає зрушення і в питаннях встановлення павільйонів на зупинках громадського транспорту, незважаючи на прийняте рішення щодо конфігурації павільйонів та наявності коштів. До цього часу не надані пропозиції щодо переведення бюджетних установ на автономне опалення та не розроблені схеми санітарного очищення населених пунктів.

Серед питань, які потребують негайного вирішення за безпосередньої участі О. Семенка наступні: ремонт КНС в с. Божківське; інвентаризація майна ЖЕК з подальшою передачею на баланс КП «Турбота»; повернення перерахованих коштів відшкодування пільгових перевезень за карантинні місяці. А також ще низка завдань, передбачених його посадовими обов’язками.

Про системну роботу щодо впорядкування земельних відносин в громаді, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки розповіла присутнім начальник відділу Наталія Базавлук. На сьогодні проведено: 1) аудит (інвентаризацію) земель на території Черкасівського, Рунівщинського та Нестеренківського старостатів; 2) аналіз договорів оренди земель, як в межах населених пунктів, так і за їх межами, укладених на території Надержинщинського, Рунівщинського та Черкасівського старостатів на предмет відповідності вимогам чинного законодавства, терміну оренди, відсоткової ставки. На часі завдання – терміново переглянути нормативну грошову оцінку земель з метою надходження до бюджету громади відповідних коштів, необхідних для повноцінного розвитку громади. Привести у відповідність з законом використання земельних ділянок, які розміщені під кіосками. Окремим і значним питанням є приведення до вимог чинного законодавства видобутку піску і глини, які мають негативний вплив як на екологію громади, завдають значних незручностей мешканцям окремих сіл, розміщених поруч. На останньому окремо наголосив увагу перший заступник сільського голови Євген Бова.

Упродовж цього тижня загальний відділ, який очолює Іна Ждан, продовжить впорядкування документообігу, зокрема щодо кадрових питань. Також по цьому відділу заплановано об’їзд всіх КТП і напрацювання програм по освітленню вулиць. Ряд організаційних питань будуть вирішені цього тижня: оголошення тендеру на встановлення дитячих майданчиків; підготовка до проведення експерименту зі здачі вторинної сировини населенням в Новоселівці і Терентіївці раз на тиждень; створення адміністративної комісії та ін.

Як поінформувала присутніх директорка Агенції місцевого розвитку Юлія Попова, на цьому тижні на конкурс «Бюджет участі 2020» будуть подані 5 проектів. Проекти передбачають будівництво 2-х вуличних майданчиків зі спортивними тренажерами, облаштування паркової зони, проведення фестивалю народної творчості та облаштування туристичної інфраструктури. Для їх перемоги необхідне буде активне голосування мешканців громади.

Триває розробка Програми соціально-економічного розвитку на 2021 р. Цей документ дозволить скласти чіткий перелік програм, проектів і заходів, які будемо реалізувати упродовж наступного року.

У середу, 22 липня відбудеться засідання комісії, яка визначатиме доцільність встановлення твердопаливних котлів чи інфрачервоних обігрівачів у бюджетних установах. У роботі комісії прийматимуть участь старости, заступники голови, депутати громади, представники профільного підприємства, а також директор Агенції місцевого розвитку. Передбачається, що буде напрацьовано: 1) конкретні енергоефективні заходи в будівлях (ремонт даху, заміна вікон чи дверей, утеплення тощо); 2) вид оптимальної системи опалення будівель 3) черговість виконання робіт.

Нагальними залишаються питання ремонту доріг і благоустрою, особливо боротьба з амброзією та встановлення контейнерів для відходів у населених пунктах. Керівник КП «Турбота» Сергій Гресь доповів, що затверджено графік вивезення твердих побутових відходів, продовжується закупівля сміттєвих контейнерів, проводяться заходи з благоустрою, вирішується питання локації бази підприємства, триває напрацювання Програми фінансової допомоги підприємству з тим, щоб воно мало змогу надавати широкий спектр послуг населенню і вийти на прибутковість. Найближчим часом буде оголошено тендер на придбання вантажо-пасажирського автомобіля. Також на часі вирішення питання вуличного освітлення в громаді.

 На численні скарги мешканців щодо перепадів електричної напруги, Євген Бова доповів про пророблену комплексну роботу з обстеження працівниками Полтаваенергозбуту проблемних ділянок. Цими днями на сайті буде оприлюднена інформація стосовно порядку і процедури підвищення напруги в житлових будівлях.

На сьогодні в громаді триває конкурс на посаду начальника відділу культури, молоді, спорту та туризму.

В будь-якій роботі важливими є її конкретні результати. Тому, до 1 серпня поточного року будуть оприлюднені звіти старост і депутатів громади про результати їх роботи (на офіційному сайті громади, на її сторінці в соціальних мережах, ЗМІ).

Для підвищення результативності роботи депутатського корпусу Новоселівської сільської ради 22 липня 2020 (з 10.00 до 12.00) будуть проведені навчання з юридичних, організаційних, земельних та інших питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь