A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

14 липня відбулася 14 сесія сьомого скликання Новоселівської сільської ради

Дата: 14.07.2020 20:33
Кількість переглядів: 1394

Сьогоднішня сесія розпочалася з неочікуваного ексцесу. В.о. старости Надержинщинської сільської ради Григорій Варава з’явився на сесію у супроводі групи людей з камерами, частина яких взагалі не були членами громади. Люди були налаштовані агресивно. Невідомі особи, які попередньо не зареєструвалися для участі у сесійному засіданні, як цього вимагає регламент,  наполегливо висловлювали бажання бути присутніми на ньому.

Фото без опису

Проте депутати швидко зорієнтувалися і більшістю голосів (16 із 22-х) прийняли рішення про проведення закритого засідання сесії.

Після врегулювання неприємного інциденту робота депутатів проходила у звичному робочому режимі. В цілому на розгляд сесії винесено 28 питань. Серед яких, зокрема, кадрові питання: внесено зміни до штатного розпису; затверджено колективний договір працівників, посадові інструкції, номенклатуру справ, Положення про відділи Новоселівської сільської ради. Депутати також затвердили  Правила внутрішнього трудового розпорядку працівників, Інструкцію з діловодства виконавчого комітету Новоселівської сільської ради та Ранги посадових осіб органу місцевого самоврядування. Цьому передувала велика робота відділу загальної, організаційної та кадрової роботи – за тиждень здійснено повну інвентаризацію документів усіх відділів сільської ради та підготовлено пакет документів для затвердження депутатами.

До бюджету Новоселівської сільської ради на 2020 р. внесено зміни: завдяки перевиконанню бюджету на 1 974 230 грн. за рахунок податкових зборів вдалося розподілити видатки на таку ж суму для вирішення найбільш нагальних питань.

 У зв’язку з закінченням терміну дії річного Контракту директора Агенції Юлії Попової депутати проголосували за затвердження трудового договору КУ «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району».

Розглянуто великий блок питань стосовно земельних і майнових відносин: встановлено ставки та пільги по сплаті земельного податку на 2021 рік; погоджено передачу в приватну власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Відтепер діє Порядок виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття такого майна у комунальну власність Новоселівської сільської ради. Погоджено розроблення детальних планів території с. Терентіївка і с. Новоселівка та ряд інших земельних питань. Це дозволить планувати подальшу діяльність, спрямовану на соціально-економічний розвиток громади та залучення інвестицій.

Депутати розглянули також заяви громадян.

У різному було прийнято рішення про затвердження Положення Фестивалю дитячої пісні, який заплановано провести у вересні цього року за рахунок грантових коштів. Депутати проголосували за прийняття рішення про передачу місцевих доріг на баланс сільської ради, щоб мати змогу проводити ремонтні роботи. Затвердили регуляторні акти, а також ставки і пільги за користування земельними ділянками.

Перший заступник сільського голови Євген Бова запропонував створити комісію для обстеження закладів соціальної сфери на предмет оцінки можливості запровадження енергоефективних заходів – переведення їх на автономне опалення. Ініціатива була підтримана одноголосно, оскільки економія бюджетних коштів сьогодні є вкрай важливою. Таким чином найближчими днями буде створена робоча група, в яку входитимуть в т.ч. і депутати для обстеження комунальних закладів і прийняття відповідних рішень.

Євген Бова підняв питання щодо організації навчання для депутатів задля того, щоб підвищити результативність спільної роботи депутатського корпусу, виконавчого апарату та місцевих мешканців. Перше заняття відбудеться 22 липня 2020 р. о 10.00 годині в Новоселівському СБК.

На завершення Євген Юрійович нагадав про необхідність звітування як депутатів, так і в.о. старост за свою роботу і її офіційне оприлюднення. Та в черговий раз закликав не писати брудні публікації, які перекручують факти і дискредитують усю нашу роботу, спрямовану на позитивні зміни. Натомість треба активізувати роботу на місцях і комунікацію депутатів та старост із місцевими мешканцями, щоб злагоджено вирішувати питання розвитку громади.

Депутати також підняли питання щодо неприпустимості провокацій, спрямованих на шкоду громади, в якій проживають більше п’яти тисяч жителів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь