Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Громадське обговорення в с. Кроково: про що домовились

Дата: 09.07.2020 09:05
Кількість переглядів: 566

Вчора, 8 липня, в селі Крюково відбулося громадське обговорення щодо можливостей розширення діючого кладовища. На якому на даний час відбуваються поховання жителів сусіднього Божківського (в селі відсутнє власне кладовище).

Фото без описуФото без опису

Від сільської ради були писутні в.о.сільського голови Ольга Кузьменко, перший заступник сільського голови Євген Бова, заступник сільського голови Олександр Семенко, в.о. начальника відділу земельних відносин, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки Наталія Базавлук, головний спеціаліст цього відділу Яна Конопльова, начальник відділу загальної, організаційної та кадрової роботи Інна Ждан, сільський депутат Михайло Морозов.

Євген Бова повідомив, що наразі проводиться розробка генерального плану села Крюково та села Божківське. І питання облаштування кладовищ є дуже нагальним, адже не вирішувались десятками років. Окрім того заплановано провести в поточному році інвентаризацію кладовищ та прийняти їх на баланс комунального підприємства «Турбота». Це дасть змогу утримувати кладовища у належному стані, здійснювати роботи з благоустрою, та започаткувати надання ритуальних послуг силами комунального підприємства.

Громадськість висловилась за розширення кладовища, адже дійсно більшість поховань - це жителі, які мешкали в Божківському. Але крюковчани прохали на обговореннях  з цього ж приводу, які відбудуться сьогодні в Божківському, врахувати їх побажання щодо облаштування  кладовища і в цьому селі.

Жителі села Крюкове, користуючись нагодою, що є можливість поспілкуватись з керівниками і ключовими спеціалістами ОТГ, підняли низку питань, на які відповідав здебільшого Євген Бова.

Так, щодо відновлення роботи загального колодязя, який зараз не працює, планується найближчим часом запросити спеціаліста, який обстежить його. І після цього буде знайдена можливість відновити користування ним.

Стосовно відновлення діяльності ФАПу, то це питання наразі вирішується спільно з Полтавською районною радою, на балансі якої перебувають медичні заклади району. В цьому році всі заклади медицини, які діють на території громади, мають бути передані на баланс (утримання) сільської ради. А тому зараз йде опрацювання  оптимального варіанту майбутнього спів фінансування, для того, щоб максимально забезпечити мешканців громади доступними медичними послугами;

По облаштуванню дитячих майданчиків зараз проводиться їх інвентаризація по території всієї громади, після чого сільська рада працюватиме над тим, щоб знайти можливість профінансувати їх облаштування та впорядкування.

Щодо електропостачання, то наразі районне управління електромереж з’ясовує проблемні моменти в електропостачанні  на всій території громади,  де раніше виникли скарги. І одночасно усуває ці проблеми, проводячи відповідні ремонтні роботи.

Стосовно ремонту доріг: Євген Бова попрохав з розумінням поставитись до підготовчих робіт, які наразі тривають. А саме, щодо зрізу узбіч дороги грейдером, що створює незручності місцевим мешканцям. Але це дозволить забезпечити відведення води, перш ніж приступити до ремонту. Також на черзі сам ремонт дорожнього покриття на умовах спів фінансування коштів сільського бюджету та Агенції місцевих доріг. Окрім того, він повідомив, що в цьому питанні, як і у вирішенні переважної кількості інших, активно допомагає обласний депутат Ірина Степаненко. Яка зараз співпрацює з соціально відповідальним бізнесом щодо залучення додаткових фінансових ресурсів на поточний (ямковий ремонт) по селах громади.

Жителі громади довідались також, що додаткові баки для сміття будуть встановлені, як тільки надійдуть кошти на їх придбання.

Встановлення зупинки, про яку також було піднято питання під час громадського обговорення, також планується невдовзі. Після рішення сесії, що відбулася 23 червня, (яка затвердила єдиний зразок зупинок в громад)і, триває процесс їх закупівлі і виготовлення.

Присутні  зазначили, що необхідно почистити ставок в селі Крюкове. У відповідь почули, що для того, щоб ці роботи проводити, потрібно передбачити сам ставок, як місце відпочинку, в генеральному плані,  а також кошти в бюджеті для виконання цих робіт.

Мешканці села поскаржилися, що біля дитячого майданчика обірвався провід, є загроза для діток. Вирішити це питання доручили О. Семенку.

Вирішення питання старого  магазину який знаходиться у жахливому стані, - теж на часі.

Всі озвучені проблеми поступово і системно можливо вирішити тільки спільними  зусиллями влади і громади. Новоселівська ОТГ має стати комфортною для її жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь