A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Новоселівська ОТГ налагоджує співпрацю із зарубіжними партнерами

Дата: 03.07.2020 14:36
Кількість переглядів: 754

Новоселівська ОТГ поділяє цінності європейської спільноти і прагне до їх втілення на своїй території. А тому вкрай зацікавлена в потенційних можливостях співпраці з європейськими партнерами та інституціями. Відтак, 3 липня відбулася відеоконференція з представниками Швенчонського району (Литовська Республіка), яка мала на меті знайомство і виявлення спільних інтересів задля взаємовигідного розвитку громад.

Фото без опису

Зустріч стала можливою завдяки зусиллям нашого земляка, жителя Новоселівської громади – Петра Крайсвітнього, за що ми висловлюємо йому щирі слова подяки!

Новоселівську ОТГ представили перший заступник сільського голови Євген Бова, керівник Агенції місцевого розвитку Юлія Попова та місцевий мешканець, представник Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати Петро Крайсвітній, який уже кілька років поспіль співпрацює з представниками литовського уряду і висловив пропозицію налагодити партнерські відносини із цією країною.

Євген Бова відмітив, що Новоселівська ОТГ є новоствореною громадою, проте вже має певні досягнення. Для втілення розробленої Стратегії розвитку на 2020-2027 роки потребує консультацій та практичної допомоги щодо участі в програмах міжнародної співпраці. Команда Новоселівської ОТГ готова спільно з європейськими партнерами фахово і відповідально працювати над проектами і грантами, залученням інвестицій в галузях енергоефективності, альтернативної енергетики, інфраструктури, розвитку підприємництва, освітніх та культурних проектів.

Швенчонський район презентували мер м. Швенчоніс Рімантас Клінчюс і директор Гільдії співробітництва країн Балтії та Східної Європи Олександр Куніцкі. За роки незалежності Литовська Республіка досягла високого рівня розвитку. Так, на сьогодні середня заробітна плата у Швенчонському районі становить 710 євро (по Полтавській області – 337 євро). Протягом останніх 5-ти років значно модернізовано соціальну інфраструктуру (заклади освіти, охорони здоров’я, житло для малозабезпечених осіб, об’єкти для занять спортом), дорожньо-транспортне господарство. Значна сума коштів для реалізації цих заходів залучається з ЄС (від 60 до 85 %), решту дофінансовують з державного та місцевого бюджетів.

Нам, дійсно, є чого повчитися у зарубіжних партнерів. Ми будемо вдячні за фахові консультації і неоціненний досвід існуючих на рівні муніципалітетів практик щодо цього.

Тому у ході обговорення домовилися про співробітництво у таких напрямах:

  • розвиток туристично-рекреаційного напрямку (самобутня природа, культурні звичаї та традиції) та залучення інвестицій у розбудову цього напрямку заради створення сучасних робочих місць і мотивації жителів до розбудови громади;
  • започаткування спільних інвестиційних проєктів в аграрному секторі, переробній промисловості, ринках збуту для підприємців-виробників, модернізації підприємств житлово-комунальної сфери;
  • безпечне довкілля для жителів громади, екологічне благополуччя, створення природоохоронних зон – орієнтир руху для нашої громади.

Наші спільні зусилля будуть спрямовані на покращення добробуту мешканців та соціально-економічного розвитку громад. І сьогоднішня зустріч є початком великої справи двох дружніх громад!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь