A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Засідання виконкому Новоселівської ОТГ 02.07.2020

Дата: 03.07.2020 11:32
Кількість переглядів: 414

На засіданні виконкому Новоселівської ОТГ йшлося, зокрема:  про початок співпраці з заготівельниками втор сировини, про ринок в Божківському і нове кладовище

Фото без описуФото без опису

Вчора, 02 липня, під головуванням в.о.голови Новоселівської ОТГ Ольги Кузьменко відбулося засідання виконавчого комітету Новоселівської сільської ради. На якому були розглянуті наступні питання: Про надання матеріальної допомоги ювілярам, на лікування, на поховання, на вирішення соціально-побутових питань, про підготовку установ до опалювального сезону, про надання дозволу на спилювання дерев. Також на виконком було запрошено Ірину Пісоцьку – підприємицю, яка з 2001 року займається збором вторинної сировини в Полтаві і області.

Першим розглянули питання підготовки бюджетних установ до опалювального сезону. Заступник голови Олександр Семенко доповів про те, що розроблений план заходів, який буде доведено до виконавців. І в термін до 15 вересня всі бюджетні установи (які знаходяться в підпорядкуванні відділу освіту, заклади культури, адміністративні приміщення) освіти будуть підготовлені до опалювального сезону 2020-2021р.р.

Другим питанням члени виконкому проголосували за надання матеріальної допомоги на лікування десяти жителям громади на загальну суму 31,0 тисяча гривень, а також на поховання однієї людини на суму 2,0 тисячі гривень.

Третім питанням були розглянуті заяви на спилювання аварійних дерев. Члени виконкому проголосували за дозвіл на спилювання дерев в селі Опішняни (аварійне дерево поблизу дитячого майданчика), спилювання ялини в с. Божківське, а також на спилювання двох осик, трьох кленів і семи акацій в с. Божкове з метою впорядкування території кладовища. За словами О. Кузьменко, всі дерева обстежені комісійно, жодного здорового дерева ніхто спилювати не дозволить. Відповідальним за виконання даного рішення призначено заступника сільського голови Олександра Семенка.

Перший заступник сільського голови Євген Бова виніс на розгляд членів виконкому питання необхідності провести громадські обговорення з жителями с. Крюкове та с. Божківське щодо місця розміщення нового кладовища для поховань жителів села Божківське (на сьогодні кладовище в селі відсутнє). А також громадського обговорення з жителями цього села доцільності розміщення ринку. Члени виконкому погодили проведення таких обговорень. В с. Крюкове домовилися провести громадське обговорення 8 липня на 17.00, а в с. Божківському громадське обговорення призначили на 9 липня на 17.00.

Члени виконкому погодили пропозицію начальника відділу земельних відносин, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки Наталії Базавлук 13 липня о 17 годині провести зустріч з ініціативною групою с. Черкасівка щодо проекту генерального плану цього населеного пункту.

 Далі Євген Бова представив присутнім запрошену на засідання виконкому Ірину Пісоцьку.

Пані Ірина повідомила, що її підприємство приймає на переробку від населення і організацій  поліетилен, ПЕТ-пляшку, ПЕТ-флакони ( тара з-під засобів побутової хімії, йогуртів, соків тощо), скляні пляшки та банки, макулатуру, жерстяні банки і т. д. І вона готова до співпраці з Новоселівською ОТГ в будь-якому форматі. Як приклад підприємиця назвала Ковалівку, де заключна угода з сільрадою щодо вивезення роздільно зібраного сміття. Як варіант для початку роботи з Новоселівською громадою, запропонувала призначити дні збору по населеним пунктам, коли люди змогли б особисто здавати вторсировину заготівельникам. Керівник Агенції місцевого розвитку Юлія Попова запропонувала співпрацювати в процесі сортування і збирання втор сировини з школярами, популяризуючи нову культуру поводження з твердими побутовими відходами. Після обговорення вирішили провести додаткову інформаційну кампанію серед населення громади. Розпочати з того, що будуть встановлені певні дні прийому втор сировини безпосередньо від населення заготівельниками. І паралельно працювати над організацією повноцінного сортування і збирання ТПВ в Новоселівській громаді. Домовилися обговорити з жителями громади також питання роздільного сортування сміття з метою наведення порядку на території громади і недопущення накопичення сміття на стихійних звалищах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь