A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Розвиток місцевої економіки і якісні публічні послуги – про що говорили на щотижневій нараді апарату Новоселівської ОТГ

Дата: 30.06.2020 14:20
Кількість переглядів: 834

Сьогодні відбулася щотижнева нарада керівників структурних підрозділів Новоселівської ОТГ під головуванням в.о. голови Ольги Кузьменко.

Наводимо основні питання, які обговорювалися під час наради.

Одне із стратегічних завдань громади - розвиток місцевої економіки, підтримка діяльності місцевих діючих та потенційних підприємців, як запорука наповнення бюджету. Минулого тижня в ОТГ розпочалася інвентаризація земель громади з метою навести лад з її цільовим використанням та підвищити рівень платежів до бюджету. А також виокремити землі, які мають відобразитися в генпланах населених пунктів Новоселівської ОТГ як такі, які через аукціон можна надати для ведення приватного бізнесу. Громада має розвиватися, зокрема і розширяючи партнерство з такими підприємцями, як равликова ферма в Терентіївці, виробниками органічної продукції, і т.д. Розпорядження про терміни проведення інвентаризації в розрізі населених пунктів буде оприлюднене на сайті громади найближчим часом. Відповідальна за підготовку розпорядження та проведення інвентаризації в.о. начальника відділу земельних відносин, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки Наталія Базавлук.

На сесії Новоселівської сільської ради, яка відбулася 23 червня, депутати затвердили перелік комунального майна громади. Наступним кроком стане інвентаризація використання цих будівель. Пропозиції старост і узагальнену інформацію щодо раціонального їх використання для потреб громади доручено підготувати заступнику голови  ОТГ Олександру Семенку до третього липня. 

Перший заступник голови ОТГ Євген Бова запропонував пожвавити співпрацю з місцевими підприємцями. «Пропоную по максимуму запрошувати на тендери, закупівлі по спрощеній процедурі по ремонтним роботам, послугам в першу чергу місцевий бізнес», — заявив він. За словами директорки Агенції місцевого розвитку Полтавського району Юлії Попової, громада готова запропонувати місцевим підприємцям співпрацю, по залученню фінансування на різноманітні програми. Домовилися, що старости і керівники громади особисто доведуть дану інформацію до відома підприємців.

Наступною стратегічною ціллю Новоселівської ОТГ є покращення  якості публічних послуг, які мають відчути всі мешканці громади. До наступного тижня мають запрацювати адміністратори ЦНАП в старостатах, поінформувала присутніх державний реєстратор Наталія Єрмашова. Зараз працюємо над завершенням організаційних процедур і оновленням комп’ютерної техніки, уточнила вона.

На цьому тижні запланували публічно оголосити конкурси на керівні посади у відділ культури, молоді, спорту та туризму, та відділ соціального забезпечення Новоселівської ОТГ.

Не вперше на нараді розглянули питання перевезень жителів всередині громади. Заступнику голови ОТГ Олександру Семенку доручено до кінця тижня надати пропозиції по організації транспортного сполучення між селами громади, узгодивши дане питання зі старостами і депутатами сільської ради. А також завершити організацію перевезень із найбільших сіл до Полтави.

Енергомодернізація систем опалення бюджетних закладів  – теж на сьогоднішньому порядку денному. Намітили ряд послідовних кроків, які мають зрештою привести до зниження витрат бюджету на опалення приміщень бюджетних установ.

Вивезення  побутових відходів і сортування.  Ці питання доручено актуалізувати новопризначеному керівнику КП «Турбота» Сергію Гресю. Затверджений графік вивезення сміття має з’явитися на сайті громади за тиждень. Також попередньо домовилися про співпрацю з заготівельниками вторсировини і відкриття перших трьох пунктів приймання твердих побутових відходів в Божківському, Новоселівці і Рунівщині.

Сьогодні, в понеділок, розпочато роботи по облаштуванню комунальної зони відпочинку «Острів кохання» в Терентіївці, поінформував присутніх Євген Бова. Він також ініціював запровадити диференційований підхід при виплаті матеріального заохочення працівникам апарату сільради. В залежності від результатів роботи і виконання поставлених завдань.

Також учасники наради визначилися з порядком дій щодо планування бюджету на наступний рік. А також з необхідністю проведення інвентаризації документації для передачі її в архів.

В.о. голови Новоселівської ОТГ Ольга Кузьменко  запропонувала провести засідання виконкому о 14.00 02 липня, а чергову сесію –14 липня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь