A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася 13 сесія 7 скликання

Дата: 24.06.2020 16:20
Кількість переглядів: 633

23 червня відбулася 13 сесія сьомого скликання Новоселівської сільської ради. Депутати розглянули 44 основних питань порядку денного та 11 додаткових питань.  Сесія тривала більше чотирьох годин.

Фото без опису

Були розглянуті, зокрема, питання внесення змін до бюджету. Це стало можливим завдяки тому, що  надходження до бюджету громади за  5 місяців з початку року були перевиконані на 1694 тисячі гривень.

Депутати вирішили, що додаткові кошти будуть спрямовані на наступні цілі: 300 тисяч будуть витрачені на додатковий поточний ремонт ділянки дороги Терентіївка-Залізничне-Ковалівка. 150 тисяч будуть виділені на  реалізацію на умовах співфінансування проектів «Екологічні ініціативи». Також додатково передбачені кошти на відшкодування пільгових перевезень. На закупівлю  матеріалів та послуг, в тому числі оргтехніки, проведення Стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Новоселівської об’єднаної територіальної громади. Частина коштів буде додана на зарплати бібліотекарів, премії медикам. Також кошти будуть  спрямовані на проект Нова українська школа, фінансування закладів освіти, які на цій же сесії перейшли на баланс Новоселівської сільської ради.

Завдяки злагодженій роботі та співпраці з депутатом обласної ради І.В. Степаненко цього року до бюджету Новоселівської сільської ради надійдуть кошти на будівництво артезіанських свердловин в Божковому і Терентіївці,  а також водогону в Новоселівці. Зараз також виготовляються проекти водогону в цих двох селах. 1 млн. грн. за сприяння І.В. Степаненко надійде на реконструкцію Мар’ївської початкової школи в дошкільний заклад. Громада в  2020-му році отримає на умовах співфінансування асенізаційну машину.

Ірина Вікторівна також повідомила присутнім про досягнуті домовленості в сумі понад 2 млн.грн. за її участі в залученні коштів на ремонт їдальні та харчоблоку Новоселівської школи. А також на поточні ремонти доріг всередині громади.

Депутати дали старт роботі повноцінного ЦНАПу  громади, який зароблятиме чималі кошти в сільський бюджет, обслуговуючи не тільки жителів громади, а і всього району.

Більшістю голосів громада прийняла на баланс заклади освіти, які до цього перебували на балансі районної ради.  А також проголосувала за приєднання  Божківського ЖЕО до Комунального підприємства «Турбота».

Депутати підтримали заяву про звільнення начальника КП «Турбота»  П. Гриценка. і рекомендували сільському голові заключити контракт на рік з С. Гресем. Після того, як він представив план дій КП «Турбота». Віднині він очолить об’єднане комунальне підприємство.

У зв’язку з прийняттям на баланс ОТГ закладів освіти та необхідністю впорядкування штатного розпису, депутати проголосували за нову його редакцію.

На сесії депутатам представили державних реєстраторів – Н. Єрмашову і Т. Стешіну. А також т.в.о. начальника відділу земельних відносин, просторового планування, розвитку територій та екологічної безпеки  Н. Базавлук.

Несподіванкою для депутатів стала внесена додатковим питанням заява сільського голови Л. Макаренко про складання нею своїх повноважень. У результаті таємного голосування більшість депутатів підтримала відставку голови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь