Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Гомадські простори для відпочинку та дозвілля Новоселівської ОТГ

Дата: 22.06.2020 15:20
Кількість переглядів: 455

У мешканців Новоселівської громади поступово з’являються нові місця для відпочинку та дозвілля. Все це стало можливим завдяки згуртованій співпраці місцевих мешканців, депутата обласної ради Ірини Степаненко, виконавчого комітету і депутатів сільської ради, а також місцевих соціально відповідальних підприємців.

Фото без описуФото без опису

Пандемія коронавірусу змусила людей перебувати у ізоляції на карантині. По завершенню карантинних заходів потреба у спілкуванні, проведенні масових заходів зростає в рази. Тому облаштування громадських просторів на свіжому повітрі є необхідною і вкрай актуальною.

Розуміючи цю ситуацію, активні місцеві мешканці взялися облаштовувати зони відпочинку на узбережжях річок у своїх селах. Адже що може бути кращим аніж відпочинок на свіжому повітрі? До того ж природні й рекреаційні умови в нашої громади унікальні та мають високий потенціал розвитку.

Отже, до вашої уваги – огляд зон відпочинку Новоселівської ОТГ, які облаштовані спільними зусиллями місцевих мешканців, депутатів, а також місцевого соціально відповідального бізнесу.

  1. Зона відпочинку на р. Свинківка в с. Рунівщина «Svinkivka public space».

Протягом травня – червня для облаштування громадського простору було проведено багато робіт:

  • Облаштована зона зеленого масиву: обрізали сухі гілки, висадили саджанці липи, багаторічних рослин
  • Підготовлена пляжна зона і зона активного спортивного відпочинку –  викосили траву в прибережній зоні, прибрали зарості очерету 
  • Облаштована зона для наметового містечка
  • Встановлені альтанки та два стола з лавками; облаштована санітарна зона (туалет, переодягальня) (виготовив і встановив ФОП Телятник)
  • Завезено пісок, підготовлено територію для встановлення волейбольної сітки, дитячої гірки, пісочниці (за підтримки депутата обласної ради Ірини Степаненко та ПП «Альфакапітал»).

Необхідно відмітити, що місцева мешканка Юлія Провороцька з проектом «Svinkivka public space» є учасницею конкурсного відбору в проекті «Молодь змінить Україну». Управління проектом здійснює КУ «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району». У разі позитивного висновку комісії буде залучено фінансування для додаткового облаштування громадського простору.

2. Зона відпочинку на р. Коломак в с. Вербове

Ще ранньою весною депутат сільської Олена Щетініна почала реалізовувати свою давню мрію – облаштувати комфортне місце для дозвілля і відпочинку на мальовничому березі р. Коломак. Зібравши своїх друзів-однодумців, за кілька вихідних днів вони прибрали узбережжя річки від сухостою, чагарників, сміття. Потім за допомогою техніки розчистили пляжну зону від заростей очерету. Тепер пляжна лінія є довшою і комфортнішою. Наразі планується завезення піску, встановлення додаткових об’єктів благоустрою.

 3. Зона відпочинку на р. Коломак в с. Черкасівка – «Берег Дружби»

Завдяки згуртованій роботі працівників Черкасівської сільської ради, Черкасівського сільського будинку культури, депутата Петра Кочубея зроблено чимало з благоустрою зони відпочинку, яка має назву «Берег Дружби». Тепер тут встановлено новенький банер, столи з лавками, скошено траву та прибрано сміття, що залишилося після відпочивальників, побілено дорожні огородження на містку та вздовж дороги. Невдовзі буде розчищено берегову лінію від очерету.

У подальших планах – розширення зон відпочинку та очищення водойм.

Закликаємо небайдужих мешканців долучатися до подібних заходів, щоб зробити умови переживання комфортними і доступними. Саме від Ваших зусиль залежить успіх перетворень нашої громади!

Запрошуємо гостей до наших громадських просторів!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь