A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Гомадські простори для відпочинку та дозвілля Новоселівської ОТГ

Дата: 22.06.2020 15:20
Кількість переглядів: 415

У мешканців Новоселівської громади поступово з’являються нові місця для відпочинку та дозвілля. Все це стало можливим завдяки згуртованій співпраці місцевих мешканців, депутата обласної ради Ірини Степаненко, виконавчого комітету і депутатів сільської ради, а також місцевих соціально відповідальних підприємців.

Фото без описуФото без опису

Пандемія коронавірусу змусила людей перебувати у ізоляції на карантині. По завершенню карантинних заходів потреба у спілкуванні, проведенні масових заходів зростає в рази. Тому облаштування громадських просторів на свіжому повітрі є необхідною і вкрай актуальною.

Розуміючи цю ситуацію, активні місцеві мешканці взялися облаштовувати зони відпочинку на узбережжях річок у своїх селах. Адже що може бути кращим аніж відпочинок на свіжому повітрі? До того ж природні й рекреаційні умови в нашої громади унікальні та мають високий потенціал розвитку.

Отже, до вашої уваги – огляд зон відпочинку Новоселівської ОТГ, які облаштовані спільними зусиллями місцевих мешканців, депутатів, а також місцевого соціально відповідального бізнесу.

  1. Зона відпочинку на р. Свинківка в с. Рунівщина «Svinkivka public space».

Протягом травня – червня для облаштування громадського простору було проведено багато робіт:

  • Облаштована зона зеленого масиву: обрізали сухі гілки, висадили саджанці липи, багаторічних рослин
  • Підготовлена пляжна зона і зона активного спортивного відпочинку –  викосили траву в прибережній зоні, прибрали зарості очерету 
  • Облаштована зона для наметового містечка
  • Встановлені альтанки та два стола з лавками; облаштована санітарна зона (туалет, переодягальня) (виготовив і встановив ФОП Телятник)
  • Завезено пісок, підготовлено територію для встановлення волейбольної сітки, дитячої гірки, пісочниці (за підтримки депутата обласної ради Ірини Степаненко та ПП «Альфакапітал»).

Необхідно відмітити, що місцева мешканка Юлія Провороцька з проектом «Svinkivka public space» є учасницею конкурсного відбору в проекті «Молодь змінить Україну». Управління проектом здійснює КУ «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району». У разі позитивного висновку комісії буде залучено фінансування для додаткового облаштування громадського простору.

2. Зона відпочинку на р. Коломак в с. Вербове

Ще ранньою весною депутат сільської Олена Щетініна почала реалізовувати свою давню мрію – облаштувати комфортне місце для дозвілля і відпочинку на мальовничому березі р. Коломак. Зібравши своїх друзів-однодумців, за кілька вихідних днів вони прибрали узбережжя річки від сухостою, чагарників, сміття. Потім за допомогою техніки розчистили пляжну зону від заростей очерету. Тепер пляжна лінія є довшою і комфортнішою. Наразі планується завезення піску, встановлення додаткових об’єктів благоустрою.

 3. Зона відпочинку на р. Коломак в с. Черкасівка – «Берег Дружби»

Завдяки згуртованій роботі працівників Черкасівської сільської ради, Черкасівського сільського будинку культури, депутата Петра Кочубея зроблено чимало з благоустрою зони відпочинку, яка має назву «Берег Дружби». Тепер тут встановлено новенький банер, столи з лавками, скошено траву та прибрано сміття, що залишилося після відпочивальників, побілено дорожні огородження на містку та вздовж дороги. Невдовзі буде розчищено берегову лінію від очерету.

У подальших планах – розширення зон відпочинку та очищення водойм.

Закликаємо небайдужих мешканців долучатися до подібних заходів, щоб зробити умови переживання комфортними і доступними. Саме від Ваших зусиль залежить успіх перетворень нашої громади!

Запрошуємо гостей до наших громадських просторів!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь