Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Триває реалізація європейського гранта БібліоHUB

Дата: 23.04.2020 16:10
Кількість переглядів: 415

На початку року наш проект БібліоHUB став одним з десяти переможців конкурсу інфраструктурних грантів, у якому взяли участь майже одна тисяча проектів!

Фото без описуФото без опису

Отже, тепер у Новоселівській бібліотеці буде втілено нашу мрію – створено мультифункціональний простір, який міститиме «workspace» з безкоштовним доступом до Інтернету та офісної техніки; відкриту платформу для спілкування, генерації нових ідей; публічний простір для проведення лекцій, гуртків, воркшопів, майстер-класів, тематичних вечірок, турнірів з настільних ігор, переглядів фільмів, інтелектуальних ігор, неформальних зустрічей з відомими людьми, дискусій, а також простір для людей старшого віку: курси комп’ютерної грамотності, майстер-класи щодо користування мобільними додатками, соціальними мережами та скайпом, тематичні зустрічі.

Для цього ми придбали сучасну оргтехніку, меблі та ще багато цікавинок!

Проект БібліоHUB має свої унікальні «родзинки»: по-перше, його реалізація дасть можливість створити своєрідну «точку зростання» села на базі бібліотеки; по-друге, робота бібліотеки перейде у зовсім інше русло, що сприятиме збільшенню кількості відвідувачів, які зможуть отримувати якісніші послуги. І найголовніше: ми хочемо привернути увагу до багатої історико-культурної спадщини нашого краю. Для цього будемо разом створювати електронну версію «Історії села» - збирати інформацію у старших мешканців громади, відшукувати історичні документи і світлини в архівах.  Сканувати і оцифрувати їх, доповнювати історичними фактами, щоб скласти об’єктивну історичну довідку нашої громади.

Цікаві цифри:

Загальна сума гранту: 178 741,5 грн, в т.ч. кошти сільської ради – 16 719,5 грн.

Понад 5 тис. мешканців Новоселівської ОТГ, а також гості громади матимуть можливість відвідувати оновлений мультифункціональний простір бібліотеки.

По завершенні карантину плануємо: організувати роботу тематичних клубів (проектного менеджменту, крою і шиття, малювання, настольних ігор, комп’ютерної грамотності тощо), до кінця року провести щонайменше 30 заходів різних напрямів за участю мешканців різних вікових категорій і підготувати  проектні заявки для участі у інших конкурсах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь