A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоселівська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Полтавському районі намагаються запобігти поширенню коронавірусної інфекції

Дата: 31.03.2020 10:58
Кількість переглядів: 354

30 березня  Євген Бова – перший заступник сільського голови, керівник Новоселівського штабу з координації запобігання поширення та боротьби з корона вірусом COVID 19 взяв участь у спільному засіданні районної комісії з ТЕБ і НС та штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням інфекційної хвороби COVID-19 на території Полтавського району.

На засіданні йшлося про те, що наразі на території Полтавського району запроваджено надзвичайну ситуацію, що регулюється Кодексом Цивільного захисту України. Районна влада застосовує ряд заходів, спрямованих на запобігання розповсюдженню інфекційного захворювання, хоча майбутні події важко передбачити, оскільки інфекція поширюється в країні надзвичайно швидкими темпами.

У разі виявлення захворювання на території району, зазначив голова районної державної адміністрації, очільник комісії з ТЕБ і НС Ігор Карімов, лікування хворих легкої та середньої тяжкості здійснюватиметься за місцем проживання. Пацієнтам у важкому стані мають надавати допомогу в обласній інфекційній лікарні та на базі інфекційного відділення 1 міської лікарні міста Полтави. У випадку, якщо поріг захворюваності сягне критичної точки, тоді буде задіяна Полтавська центральна районна клінічна лікарня.

Голова районної ради Михайло Кононенко закликав присутніх не чекати «слушного» часу, а вже зараз направити всі сили задля забезпечення районної лікарні усіма необхідними засобами, адже найімовірніше мешканців району лікуватимуть саме на базі ЦРЛ. Допомогти лікарні з оснащенням, медикаментами та засобами захисту можуть як підприємці, так і пересічні громадяни, за бажанням, адже у цю тяжку хвилину тільки згуртованість та послідовність дій кожного допоможуть врятувати людські життя.

Вже завтра відбудеться засідання бюджетної комісії районної ради, на якій депутати вирішуватимуть питання перерозподілу значної суми коштів, більше 4 мільйонів гривень, на підтримку медичної галузі як первинного, так і вторинного рівнів.

На засіданні підіймалося питання свідомого ставлення до непростої ситуації сільських голів та очільників об’єднаних територіальних громад, більшість з яких ігнорують проблему. Присутній на зібранні голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик акцентував увагу на тому, щоб правоохоронні органи долучилися до запобігання перебуванню на вулицях груп осіб, які повернулися з інших країн та мають знаходитися на сомоізоляції, навіть якщо доведеться застосувати суворі методи штрафних санкцій. Таку думку підтримали всі учасники засідання.

Було прийнято рішення збільшити резервний фонд районного бюджету ще на 150 тисяч гривень та рекомендувати органам місцевого самоврядування також сформувати резервні фонди для фінансування заходів боротьби з інфекцією та порятунку здоров’я і життя жителів Полтавського району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь